رابطه فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی در دختران دانشجو
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 2، Issue: 4
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 201
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-2-4_005
Index date: 25 December 2021
رابطه فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی در دختران دانشجو abstract
مقدمه: مطالعه کیفیت زندگی و سلامت زنان حائز اهمیت بوده و توجه بسیاری از پژوهشگران این حوزه را به خود جلب کرده است. سندرم پیش از قاعدگی عود دوره ای ترکیبی از تغییرات آزاردهنده جسمی، روانی و رفتاری است و شدت آن به حدی است که با فعالیت های معمول یا ارتباطات اجتماعی فرد تداخل می کند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی دختران دانشجو انجام گرفت.
روش: روش پژوهش همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل ۱۲۰ نفر از دانشجویان دختر دانشگاه آزاد واحد ابهر در سال تحصیلی ۱۳۹۲-۱۳۹۱ بودند که بر اساس روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و آزمون های فشارروانی مارکهام، سندرم پیش از قاعدگی آبراهام وتیلور و آزمون کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی را تکمیل کردند. تحلیل داده های به دست آمده با نرم افزار SPSS و با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون انجام شد.
یافته ها: یافته های پژوهش حاکی از آن بود که بین فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی رابطه مثبت و معنا دار (۰۰۱/۰>p)، بین فشار روانی و کیفیت زندگی رابطه منفی و معنا دار (۰۰۱/۰>p) و بین سندرم پیش از قاعدگی و کیفیت زندگی نیز رابطه منفی و معنادار وجود دارد (۰۰۱/۰>p). نتایج تحلیل رگرسیون نشانگر این است که فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی ۶۱% واریانس کیفیت زندگی را تبیین می کنند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دهنده ارتباط بین فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی دختران می باشد. لذا از نتایج این پژوهش می توان در برنامه های درمانی و آموزشی جهت ارتقاء مهارت های مقابله با استرس و کیفیت زندگی دختران و زنان استفاده کرد.
رابطه فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی در دختران دانشجو Keywords:
رابطه فشار روانی و سندرم پیش از قاعدگی با کیفیت زندگی در دختران دانشجو authors
زهرا زارعی
Department of counseling, Faculty of human sciences, Islamic Azad University, Abhar Branch, Abhar, Iran.
سعیده بزازیان
Department of psychology, Faculty of human sciences, Islamic Azad University, Abhar Branch, Abhar, Iran