اثربخشی گشتالت درمانی بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر: یک مطالعه موردی
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 9، Issue: 6
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 203
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-9-6_006
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: توجه به حالات روانشناختی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر به دلیل تاثیر نیرومند بر سیر و پیشآگهی و درمان بیماری بسیار مهم است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی گشتالت درمانی بر راهبردهای تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر صورت گرفت.
روش: پژوهش حاضر جزء طرح های آزمایشی تک موردی با خط پایه چندگانه ناهمزمان بود. در این پژوهش ۲ نفر از بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر مراجعهکننده به مطبهای روان پزشک، درمانگاه پردیس، بیمارستان فقیهی و درمانگاه شهید مطهری شهر شیراز از شهریور تا آذر ماه سال ۹۸ به شیوه نمونهگیری هدفمند انتخاب شدند و با استفاده از پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (۲۰۰۱) پیشآزمون اجرا شد. سپس برای بیماران به مدت ۸ جلسه گشتالت درمانی اجرا شد. در پایان برای هر دو بیمار پسآزمون اجرا شد و دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و شاخصهای آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافتههای پژوهش نشان داد که میانگین راهبردهای منفی تنظیم هیجان در مراحل مختلف خط پایه برای هر دو بیمار کاهش و میانگین راهبردهای مثبت تنظیم هیجان در مراحل مختلف خط پایه برای هر دو بیمار افزایش یافت) ۰۰۱/۰>.(P
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشاندهنده اثربخشی گشتالت درمانی در بهبود راهبردهای تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر بود. بنابراین، یافتههای پژوهش حاضر نیاز به مداخلههای رواندرمانی جامع با رویکرد گشتالت برای این بیماران را نشان میدهد.
Keywords:
Irritable Bowel Syndrome , Gestalt Therapy , Cognition Emotion Regulation Strategies , سندروم روده تحریکپذیر , گشتالت درمانی , راهبردهای تنظیم شناختی هیجان
Authors
سحرالسادات ترابیان
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نوراله محمدی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چنگیز رحیمی
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
غلامرضا سیوندزاده
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :