مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی شهر بندرعباس
Publish place: Journal of Nursing Education، Vol: 6، Issue: 5
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 251
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JNE-6-5_008
Index date: 25 December 2021
مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی شهر بندرعباس abstract
مقدمه: فرزندانی که در محیط خانواده پرورش می یابند، در آینده افراد مقاومی در برابر مشکلات زندگی هستند. از این رو این پژوهش باهدف مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش توصیفی و از نوع علی_مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل کلیه نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال ساکن در پرورشگاه، خانواده های جایگزین و خانواده های عادی بندرعباس در سال ۱۳۹۴ بودند. نمونه این پژوهش متشکل از ۱۵۰ نوجوان بود که ۵۰ نوجوان پرورشگاهی و ۵۰ نوجوان خانواده های جایگزین به روش نمونه گیری هدفمند و ۵۰ نوجوان خانواده های عادی به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای به کار گرفته شده، مقیاس خطرپذیری نوجوانان ایرانی، مقیاس خودکارآمدی عمومی و آزمون مهارت های ارتباطی کوئین دام بود. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری و SPSS۲۲ استفاده شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار رفتارهای پرخطر در نوجوانان پرورشگاهی ۸۵/۵±۰۴/۱۱۸، خانواده های جایگزین ۲۱/۵±۱۴/۱۱۰ و خانواده های عادی ۰۶/۶±۸۲/۱۰۹، مهارت های ارتباطی در نوجوانان پرورشگاهی ۱۹/۶±۱۷/۱۱۱، خانواده های جایگزین ۶۲/۷±۱۱/۱۲۲ و خانواده های عادی ۴۲/۶±۰۳/۱۲۱ و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی ۸۴/۳±۳۳/۵۳، خانواده های جایگزین ۰۱/۴±۳۹/۶۱ و خانواده های عادی ۲۶/۳±۲۰/۶۳ است. بین نوجوانان خانواده های عادی و خانواده های جایگزین در رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی تفاوت معناداری وجود ندارد (۰۵/۰p>)؛ اما بین نوجوانان خانواده های عادی و خانواده های جایگزین با نوجوانان پرورشگاهی در رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی تفاوت معناداری وجود دارد (۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: وقوع رفتارهای پرخطر در نوجوانان پرورشگاهی بالاست. مهارت های ارتباطی آنان ضعیف و ادراکشان از خودکارآمدی پایین است. بنابراین، تدوین برنامه ها و انجام آموزش هایی در جهت پیش گیری از رفتارهای پرخطر و افزایش مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی نوجوانان پرورشگاهی حائز اهمیت است.
مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی شهر بندرعباس Keywords:
risky behavior , communication , self-efficacy , orphanage , adolescences. , رفتار پرخطر , ارتباط , خودکارآمدی , پرورشگاه , نوجوانان
مقایسه رفتارهای پرخطر، مهارت های ارتباطی و خودکارآمدی در نوجوانان پرورشگاهی، خانواده های جایگزین و عادی شهر بندرعباس authors
الهام رضایی
Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran.
کبری حاجی علیزاده
Islamic Azad University, Bandar Abbas, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :