اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر ادراک درد و خودکارآمدی درد در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی– اسکلتی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 287
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJRN-8-1_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه و هدف: شناسایی درمان های روانشناختی موثر در بهبود درد بیماران مبتلا به درد عضلانی- اسکلتی ضروری است، بنابراین هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی درمان پذیرش و تعهد بر ادراک درد و خودکارآمدی درد در بیماران مبتلابه درد مزمن عضلانی- اسکلتی بود.
روش کار: پژوهش حاضر، نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمامی افراد مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی بودند که در تابستان ۱۳۹۹ جهت درمان به مراکز بیمارستانی، کلینیک های فیزیوتراپی و ارتوپدی شهر تربت جام ارجاع شده بودند. از بین افراد واجد شرایط که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند، ۳۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه ۱۵ نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در ۸ جلسه ۹۰دقیقه ای آموزش درمان پذیرش و تعهد واولس و سورل شرکت کردند، اما گروه گواه درمان روتین دریافت کرد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های درد مک گیل و خودکارآمدی درد نیکولاس بودند.
یافته ها: نتایج نشان داد درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بطور معناداری موجب کاهش ادراک درد و افزایش خودکارآمدی درد در بیماران مبتلابه درد مزمن عضلانی- اسکلتی میشود (P<۰/۰۰۱).
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر بر اهمیت درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی و ارائه افق های جدید در مداخلات بالینی تاکید دارد. بنابراین درمان پذیرش و تعهد به عنوان درمان مکمل میتواند با ایجاد تغییر مثبت و مناسب در بیماران مبتلا به درد مزمن عضلانی- اسکلتی مورد استفاده قرار گیرد.
Keywords:
Acceptance and Commitment Therapy , Pain Perception , Pain Self-efficacy , Musculoskeletal Patients. , درمان پذیرش و تعهد , ادراک درد , خودکارآمدی درد , بیماران عضلانی- اسکلتی.
Authors
طیبه انسان دوست
PhD Student in Health Psychology, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
علی اکبر ثمری
Assistant Professor, Department of Psychology, Kashmar Branch, Islamic Azad University, Kashmar, Iran
محمد حسین بیاضی
Assistant Professor, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
علیرضا رجایی
Associate Professor, Department of Psychology, Torbat-e Jam Branch, Islamic Azad University, Torbat-e Jam, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :