نابرابری اجتماعی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی استان های غرب کشور (کرمانشاه،کردستان و ایلام): یک پژوهش کیفی
Publish place: Journal of Health Promotion Management، Vol: 10، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 310
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHPM-10-2_002
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: نابرابری و ابعاد مختلف آن نشانه های مشخصی از توسعه نیافتگی شمرده می شود. تفاوت ها و نابرابری های اجتماعی تهدیدی جدی برای کشورها به شمار می رود، زیرا زمینه های دستیابی به وحدت و یکپارچگی ملی را دشوار می کند. هدف پژوهش حاضر تبیین نابرابری اجتماعی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی استان های غرب کشور (کرمانشاه، کردستان و ایلام) به روش کیفی در سال۱۳۹۹ می باشد.
روش کار: روش پژوهش حاضر با رویکرد کیفی به روش تحلیل محتوا است و روش گردآوری داده ها، مصاحبه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل خانوارهای ساکن استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام بود. تعداد نمونه های پژوهش شامل ۲۰ تن از مدرسین دانشگاه و فرهنگیان ساکن و شاغل در استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام بودند که تا اشباع اطلاعات، ادامه داشت. داده های پژوهش با روش تحلیل محتوای قراردادی، تحلیل شدند.
یافته ها: داده های حاصل از مصاحبه شامل ۸ درون مایه اصلی و ۲۵ درون مایه فرعی بود. درون مایه اصلی شامل: نابرابری اجتماعی (۴درون مایه فرعی)، انزوای اجتماعی (۴درون مایه فرعی)، تورم (۴درون مایه فرعی)، مرگ (۲ درون مایه فرعی)، حمایت اجتماعی (۳ درون مایه فرعی)، فقر (۲ درون مایه فرعی)، طبقه اجتماعی (۳ درون مایه فرعی) و حاشیه نشینی (۳ درون مایه فرعی) بود.
نتیجه گیری: یافته ها درک عمیقی از نابرابری اجتماعی در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی استان های غرب کشور (کرمانشاه،کردستان و ایلام) در ۸ درون مایه اصلی و ۲۵ درون مایه فرعی نشان داد. پیشنهاد می شود برای توسعه نابرابری اجتماعی استان های غرب کشور، از یافته ها پژوهش حاضر استفاده شود.
Keywords:
Social Inequality , Poverty , Western Provinces of the country. , نابرابری اجتماعی , فقر , استان های غرب کشور.
Authors
فروزان کارخانه
Payam Noor university
فیض اله نوروزی
Azad University
حسین دهقان
دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :