بررسی تاثیر تصویرسازی ذهنی بر کاهش خستگی بیماران تحت همودیالیز
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 12، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 248
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-12-1_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: خستگی یکی از شایع ترین علائم گزارش شده توسط بیماران همودیالیزی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر تصویرسازی ذهنی بر کاهش خستگی بیماران تحت همودیالیز است.
روش کار: این مطالعه نیمه تجربی است که بر روی ۸۰ بیمارتحت همودیالیز در بیمارستان شهید رجایی کرج در سال (۹۵-۱۳۹۴) با نمونه گیری در دسترس انجام شد. بیماران بطور تصادفی در یکی از دو گروه آزمون (۴۰ نفر) و کنترل (۴۰ نفر) قرار گرفتند. یرای گروه آزمون، برنامه تصویرسازی ذهنی هدایت شده در زمینه کاهش میزان خستگی طراحی شد و طی چهار هفته، سه بار درهفته هر بار به مدت ۳۰-۲۰ دقیقه اجرا گردید. گروه کنترل، مراقبت های روتین بخش را دریافت کرد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سنجش خستگی (BFI) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آماره آزمون من ویتنی، کای اسکوئر و تی مستقل با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش ۲۱ انجام گردید.
یافته ها: یافته های نشان داد که میانگین میزان خستگی گروه مداخله از ۴۴/۱ ± ۳۱/۴ قبل از مداخله به ۶۴/۱ ± ۳۲/۲ بعد از مداخله کاهش یافت. نتایج تفاوت آماری معنی داری رادر این گروه نشان داد (۰۰۱/۰ > P). در حالی که در گروه کنترل قبل و بعد از مداخله تفاوت معناداری مشاهده نشد (۰۵/۰ < P).
نتیجه گیری: با توجه به اثرات مثبت تصویرسازی ذهنی بر کاهش خستگی بیماران تحت همودیالیز، احتمالا این روش غیر دارویی بر کاهش شدت خستگی در این بیماران تاثیرگذار بوده است. لذا پیشنهاد می شود که پرستاران این روش را به عنوان یک مداخله غیردارویی بهره گیرند.
Keywords:
Authors
یاسر بیضایی
Shahed University
ناهید رژه
Shahed University
مجیده هروی کریموی
Shahed University
سید داوود تدریسی
Baqiyatallah University of Medical Science
طاهره بهرامی
Shahed University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :