بررسی کیفیت آب رودخانه شاوور با استفاده از شاخص های کیفی آب (مطالعه موردی: روستای حمزه تا سد شاوور)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 224

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-5_007

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400

Abstract:

زمینه و هدف: رودخانه­ها جزء کوچکی از آب­های جاری جهان و یکی از منابع اساسی تامین آب برای مصارف گوناگون از جمله کشاورزی، شرب و صنعت مطرح می­باشند. در این پژوهش به منظور بررسی وضعیت کیفی بخشی از آب رودخانه شاوور واقع در استان خوزستان با استفاده از شاخص های کیفی آب  ۴(NSFWQI) ،۵(IRWQI) و (BCWQI)۶ در بازه مورد مطالعه روستای حمزه تا سد شاوور انجام یافت. روش­ بررسی: نمونه برداری از ۵ ایستگاه منتخب در طول مسیر رودخانه طی شش دوره فصول زمستان سال ۹۴و بهار سال ۹۵ انجام یافت و پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه مقادیر پارامترهای کیفی برای محاسبه شاخص­های کیفیت آب شامل:BOD۵،COD، اکسیژن محلول، نیترات و سایر پارامترهای کیفی با روش­های استاندارد تعیین شدند. یافته­ها: مطابق نتایج محاسبه شاخص (NSFWQI) برای تمام ایستگاه ها در طول دوره های نمونه برداری بین مقادیر ۴۰-۳۶ قراردارد و بیان گر کیفیت بد آب می­باشند. همچنین نتایج محاسبه شاخص (IRWQI) برای تمام ایستگاه ها در طول دوره های نمونه برداری بین مقادیر ۴۶-۴۳ قرار و بیان گر کیفیت نسبتا بد آب می­باشند. برای شاخص (BCWQI) برای تمام ایستگاه ها در طول دوره نمونه برداری بین مقادیر ۳۹-۲۷ قرار و بیان گر کیفیت مناسب برای مصارف کشاورزی می­باشد. بحث و نتیجه گیری: کیفیت آب رودخانه در تمامی دوره های نمونه برداری در سطح کیفی پایینی قرار داشته که استفاده از آب آن را تنها برای مصارف کشاورزی مناسب است، همچنین ورود زه آب های مزارع کشاورزی حاوی کودهای شیمیایی، فاضلاب های خانگی از عمده دلایل کاهش کیفیت آب این رودخانه می­باشد. در تعیین کیفیت آب رودخانه، شاخص (IRWQI) بهتر از شاخص های دیگر در ایران می باشد.

Keywords:

شاخص های کیفی آب , رودخانه شاوور , NSFWQI , IRWQI , BCWQI

Authors

محمد ویسی

کارشناس ارشد، گروه آلودگی های محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

مریم محمدی روزبهانی

استادیار، گروه آلودگی های محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران_ (مسوول مکاتبات).

نرگس ظهرابی

استادیار، گروه علوم آب، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mir Hossieny, A. Rajabzadeh Qatrami, A. Khasheai, M. (۲۰۱۴) Study ...
  • Chapman, D. ۱۹۹۶.water Quality assessment E&FN spon, an imprint of ...
  • Meftahhalaghi, M. Golalipor, A. (۲۰۰۷). Classification of Water Quality of ...
  • Asadollahifardi, G. Afshar, A. Sobhani, N. (۲۰۰۳). Investigation of Water ...
  • NSF, ۲۰۰۳: National Sanitation Foundation. Available at: http://www.Nsfconsumer.rg/environment/wqi.Asp, http://www.nsf.org/consumer-resources. Accessed ...
  • Ghorbanian, Sh. Gohari, Sh. Banejhad, H. (۲۰۱۲). A Comparison of ...
  • نمایش کامل مراجع