مقایسه حافظه کوتاه مدت (بصری- شنیداری- یادگیری تداعی)، فعال و درازمدت دانش آموزان قوی و ضعیف در املای زبان فارسی
Publish place: New educational approaches، Vol: 9، Issue: 2
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 194
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_NEAU-9-2_006
Index date: 29 December 2021
مقایسه حافظه کوتاه مدت (بصری- شنیداری- یادگیری تداعی)، فعال و درازمدت دانش آموزان قوی و ضعیف در املای زبان فارسی abstract
هدف از انجام این پژوهش که به روش مقایسه ای پس رویدادی انجام شده، مقایسه حافظه کوتاه مدت(بصری- شنیداری- یادگیری تداعی)، فعال و دراز مدت دانش آموزان قوی و دانش آموزان ضعیف در املای زبان فارسی بوده است. بدین منظور از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد چهار مدرسه ابتدایی دخترانه از میان مدارس ابتدایی دخترانه شهرستان چادگان در سال تحصیلی ۱۳۹۲ به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابتدا، در سه نوبت آزمون املای فارسی از دانش آموزان نمونه گرفته شد و سپس آزمون های املا نمره گذاری و میانگین هر سه آزمون برای هر دانش آموز محاسبه گردید. ۲۰ درصد بالا و۲۰ درصد پایین نمره ها به ترتیب به عنوان گروه قوی وضعیف انتخاب شدند.۳۰ نفر از دانش آموزانی که بالاترین نمره ها را داشتند(۲۰=M)، به عنوان گروه قوی و ۳۰ نفر از دانش آموزانی که درآزمون پایین ترین نمره ها را کسب کرده بودند (۷۰/۱۴=M)، به عنوان گروه ضعیف انتخاب شدند. دانش آموزان هر دو گروه به سوال های آزمون حافظه وکسلر به صورت انفرادی پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها ازآزمون تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان می دهدکه میانگین های نمره های دانش آموزان قوی با میانگین نمره های دانش آموزان ضعیف دراملای زبان فارسی، درحافظه دراز مدت(خرده آزمون های اطلاعات عمومی و جهت یابی)، حافظه فعال(خرده آزمون کنترل ذهنی)، حافظه شنیداری کوتاه مدت (خرده آزمون های حافظه منطقی و تکرار ارقام)، حافظه بصری کوتاه مدت ویادگیری تداعی، تفاوت معنی داری دارند (P<۰/۰۵).
مقایسه حافظه کوتاه مدت (بصری- شنیداری- یادگیری تداعی)، فعال و درازمدت دانش آموزان قوی و ضعیف در املای زبان فارسی Keywords:
مقایسه حافظه کوتاه مدت (بصری- شنیداری- یادگیری تداعی)، فعال و درازمدت دانش آموزان قوی و ضعیف در املای زبان فارسی authors
مینو طباطبایی
استادیار دانشگاه پیام نور واحد فولاد شهر، اصفهان، ایران
مسعود سلیمی
استادیار دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان، اصفهان، ایران
شهین نادی
کارشناس ارشد آموزش زبان فارسی دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :