تحولات خانواده و بازخوانی معنای عشق به منزله ی شورش در رهایی ( با تاکید بر فیلم «صحنه هایی از یک ازدواج»، ساخته اینگمار برگمان)

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 264

This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_WOST-8-0_004

تاریخ نمایه سازی: 8 دی 1400

Abstract:

از آنجا که خانواده از مهم ترین نهادهای اجتماعی است که در اشکال مختلف در هر جامعه ای یافت می شود، مطالعه این نهاد و تحولات آن از مسیر فهم تحولات سایر جوامع، به ویژه جوامع توسعه یافته حائز اهمیت است. در دوره معاصر، همراه با تغییرات نگرشی درباره خانواده، مناسبات زنان و مردان در این نهاد، دستخوش تغییرات مهمی شده است. در تحقیق حاضر، با تاکید بر تحولات ناشی از چرخش دیدگاه ها درباره مناسبات و مفاهیم خانواده هم زمان با موج دوم جنبش های زنان در غرب، به بررسی تغییر شیوه تعاملات همسران، همچنین تلاش برای فهم تغییر معنای عشق در این جوامع، با یاری از فیلم صحنه هایی از یک ازدواج، ساخته اینگمار برگمان پرداخته شده است. با یاری از روش نظریه مبنایی، هفت مقوله از مفاهیم و تحلیل داده ها استخراج شده اند که مقوله «بازخوانی مفهوم عشق» به عنوان مقوله مرکزی شناسایی شده است. همچنین در بسط معنایی حاصل از تحلیل ارتباط منطقی مقولات، مفهوم «شورش در رهایی» به منزله واکنش انسان مدرن غربی در مقابل تحول معنای سنتی عشق، دریافت شد که در مواردی می تواند به مثابه عامل سرگشتگی انسان در مواجهه ناگهانی خانواده با جریان با مدرنیته تعبیر شود.

Keywords:

تحولات خانواده , موج دوم فمینیسم , عشق , فیلم صحنه هایی از یک ازدواج

Authors

منصوره زارعان

دانشگاه الزهرا

پردیس عامری

دانشگاه ادیان و مذاهب قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آرمسترانگ، جان (۱۳۹۳). شرایط عشق، فلسفه صمیمیت؛ ترجمه مسعود علیا، ...
  • مک کوئیل، دنیس. (۱۳۸۰) مخاطب شناسی. ترجمه دکتر مهدی منتظرقائم. ...
  • م‍ش‍ی‍رزاده، ح‍م‍ی‍را(۱۳۸۳). م‍ق‍دم‍ه ای ب‍ر م‍طال‍ع‍ات زن‍ان، ‫ت‍ه‍ران‫: انتشارات وزارت ...
  • نمایش کامل مراجع