بررسی ارتباط ترس از سقوط با افسردگی در سالمندان دیابتیک; یک مطالعه پیش بینی کننده
Publish place: Journal of Gerontology، Vol: 3، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 292
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOGE-3-4_002
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1400
Abstract:
مقدمه: سقوط یکی از شایع ترین و جدی ترین مشکلاتی است که در دوران سالمندی نمود پیدا می کند که اثرات قابل توجهی بر سلامت و کیفیت زندگی آن ها دارد. هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط ترس از سقوط با افسردگی در سالمندان دیابتیک مراجعه کننده به بیمارستان های شهرستان آمل سال ۱۳۹۷ بود.
روش: پژوهش حاضر یک مطالعه ی توصیفی – تحلیلی از نوع همبستگی بود که در سال ۱۳۹۷ انجام شد. نمونه پژوهش شامل ۱۹۱ نفر از سالمندان دیابتیک ۶۰ سال و بالاتر بودند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس در بیمارستان های درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شهرستان آمل انجام شد. ابزار مورد بررسی شامل مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه خودکارآمدی ترس از سقوط، پرسشنامه ۱۵ سوالی علایم افسردگی سالمندان، فعالیت روزمره زندگی و ابزار مختصر شناختی بود. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ با استفاده از آزمون های توصیفی(میانگین و انحراف معیار ) و استنباطی (کای اسکوئر، من ویتنی، کروسکال والیس، ضریب همبستگی اسپیرمن، رگرسیون خطی،ضریب همبستگی پارشیال) انجام شد.
یافته ها: اکثر شرکت کنندگان (۳/۵۰ درصد) زن بودند. میانگین سن شرکت کنندگان ۶/۸ ± ۴/۷۰ سال بود. بر اساس یافته ها میانگین ترس از سقوط (۷/۸ ±۲۵) و میانگین افسردگی (۱/۲ ±۷/۶) بود. نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط معنادار مثبتی بین ترس از سقوط و افسردگی (۰۰۱/۰p=،۲۳۴/۰ r=) نشان داد. بدین ترتیب که هرچه ترس از سقوط سالمندان افزایش پیدا می کرد، افسردگی آن ها نیز بیشتر می شد.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که ارتباط معنی داری بین ترس از سقوط و افسردگی در سالمندان وجود دارد، لذا می بایست اقدامات روانشناختی و ورزشی مناسب توسط مراقبین سلامت جهت کاهش ترس از سقوط در آن ها انجام گیرد.
Keywords:
Authors
بیتا محمدی
University of medical Sciences,sari,Iran
احترام السادات ایلالی
Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
زهره ترقی
University of medical Sciences,sari,Iran
محمود موسی زاده
University of medical Sciences,sari, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :