بررسی تحولات ماگمایی و پتروژنز توده های گرانیتوئید یزد
Publish place: Petrology، Vol: 4، Issue: 16
Publish Year: 1392
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 218
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPU-4-16_007
Index date: 9 January 2022
بررسی تحولات ماگمایی و پتروژنز توده های گرانیتوئید یزد abstract
توده های گرانیتوئیدی منطقه یزد به سن الیگو- میوسن دربخش مرکزی کمربند آتشفشانی ارومیه-دختر واقع شده است. این توده ها درسنگ های آهکی کرتاسه سازند تفت و سنگ های آتشفشانی-رسوبی ائوسن نفوذ کرده و عموما دارای بافت گرانولار و گاهی بافت پورفیروئیدی، گرانوفیری، گرافیکی، پرتیتی، میرمکیتی و آنتی راپاکیوی هستند. بر اساس مشاهدات صحرایی و بررسی های پتروگرافی و ژئوشیمیایی، توده های یزد ترکیبی از آلکالی گرانیت تا تونالیت داشته و به نوع گرانیت های I دمای بالا (کوردیلرایی)، ACG، VAG، Post-COLG و HSS تعلق دارد. نمودارهای مختلف ژئوشیمیایی غنی شدگی LREE، LILE و تهی شدگی و آنومالی منفی HREE و HSFE را نشان می دهد که شاخص ماگماهای کالک آلکالن فرورانش درحاشیه فعال قاره ای (ACM) است و ماگما از یک پوسته اقیانوسی فرورانده شده (نئوتتیس) و گوه گوشته تحول یافته روی آن منشا گرفته است و در قاعده پوسته تحت تاثیر فرآیند ذوب پوسته ای و متعاقب آن فرآیند تبلور تفریقی، هضم و آغشتگی (AFC) قرار گرفته است و مدل ژئودینامیکی پیشنهادی منطقه را می توان مشابه مدل آند مرکزی در نظرگرفت که در این مدل فرآیند تولید ماگما در اثر پدیده چند منشایی و چند مرحله ای انجام می شود.
بررسی تحولات ماگمایی و پتروژنز توده های گرانیتوئید یزد Keywords:
بررسی تحولات ماگمایی و پتروژنز توده های گرانیتوئید یزد authors
جواد قانعی اردکانی
دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران گروه زمین شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران ۴۶۹۷-۱۹۳۹۵، تهران، ایران
حسین مهدی زاده شهری
دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران
علی درویش زاده
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان، لاهیجان، ایران
محمدعلی مکی زاده
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :