تحلیل روش سنگفرش کردن تقاطع های شهری به منظور افزایش ایمنی با استفاده از نرم افزار ایمسان (مطالعه موردی: خ مطهری بندر انزلی)

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 381

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICSAU07_0070

تاریخ نمایه سازی: 21 دی 1400

Abstract:

با افزایش جمعیت شهری، با مشکلات متعدد ترافیک و ایمنی مواجه می شویم. از اینرو متخصصان مهندسی ترافیک سعی بر آن دارند که با ارائه راهکارهای نوین بتوانند گامی در جهت بهبود و یا برطرف نمودن مشکلات ترافیکی بردارند. در مناطق تجاری و پر تردد درون شهری، یکی از مشکلات موجود، تردد بالای عابرین پیاده و وسایل نقلیه با سرعت غیر مجاز است که به عنوان یکی از مهمترین عوامل گسترش معضلات ترافیکی و ایمنی به حساب می آید. برای مقابله با این معضلات روش های مختلفی وجود دارد که یکی از این موارد، روش آرام سازی ترافیک است. آرام سازی ترافیک انواع مختلفی دارد که از آن جمله می توان به سرعت گیرها، باریک کردن معابر، سنگ فرش کردن تقاطع ها، میدانک و ... اشاره کرد و برای هر مسیر، روش مخصوص به آن باید طراحی شود. اما سوال اساسی آنست که آیا با بکارگیری راهکارهای آرامسازی ترافیک، می توان تا حد قابل توجهی سطح ایمنی را بالا برد و تعداد و شدت تصادفات را کاهش داد؟. در این مطالعه، پس از معرفی دو روش آرام سازی ترافیک (باریک سازی معابر و سنگ فرش کردن چهارراه ها) تاثیر ایمنی هر کدام بر معبر بررسی شد. خیابان شهید مطهری شهر بندر انزلی ایران به عنوان مطالعه موردی بررسی شد. با توجه به ویژگی های فیزیکی و هندسی مسیر در مقایسه با وضع موجود، دو روش باریک سازی معابر و سنگ فرش کردن تقاطع ها بررسی و با استفاده از نرم افزار شبیه سازی ایمسان تحلیل شدند و در پایان تاثیر آن ها بر میزان سرعت، زمان سفر، حجم و.. اندازه گیری می شود. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که در این روش با کاهش سرعت در مسیر، زمان سفر و زمان تاخیر روبرو می شویم و هم چنین چگالی با مقداری افزایش، آرامش را برای خیابان به ارمغان می آورد. این روش آرام سازی که مسیر خیابان مطهری را توسط سنگفرش کردن تقاطع ها در امتداد مسیر تغییر می دهد و نتیجه آن کاهش ۲۵ درصدی سرعت وسایل نقلیه و عدم اجازه به وسایل نقلیه برای انجام مانور و تغییر خط های ناگهانی است، می تواند روش مناسبی برای ایمن سازی این مسیر باشد.

Authors

سجاد رضائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران_حمل و نقل، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران.

عبدالرضا شیخ الاسلامی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران.