عوامل موثر بر مدیریت زنجیره توزیع هوشمند واکسن کووید- ۱۹

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 192

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_044

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

Abstract:

مقدمه: همه گیری بیماری کووید- ۱۹ چالش های بهداشتی را در کشورهای کم درآمد با درآمد ناخالص ملیکم ایجاد کرده است. واکسیناسیون جوامع در کشورهای در حال توسعه فقیر نیازمند بودجه و منابع بهداشتیزیادی است. لذا استفاده از زنجیره هوشمند و فناوری اطلاعات سلامتی می تواند بسیاری از این مشکلات راحل کند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر مدیریت زنجیره توزیع هوشمند واکسن کووید- ۱۹ بهصورت مرور نظام مند در سال ۱۴۰۰ انجام شد.روش پژوهش: این مطالعه از نوع مرور نظام مند می باشد. ۱۹ مقاله و گزارش تمام متن از پایگاه اطلاعاتیفارسی SID و پایگاه های انگلیسی Scopus, SID , PubMed , Science Direct با استفاده از کلیدواژه های واکسن، کووید- ۱۹، زنجیره تامین و سلامت استخراج گردید. معیار انتخاب مقالات بر حسب میزان ارتباط آن ها با هدف مطالعه و محدودیت زمانی ۲۱۲۰-۲۰۱۹ بود. سپس به منظور بررسی کیفیت مقاله هایگردآوری شده پژوهشگران به بازبینی مقاله ها از نظر عنوان، چکیده، مقدمه، روش کار، نتایج، بحث و منابع پرداختند.یافته ها: در مجموع تعداد پژوهش های واجد شرایط این مطالعه ۶ مقاله بود. بیشتر مقالات مربوط به سال۲۰۲۱ بودند و به پتانسیل بالای کاربرد فناوری اطلاعات در زنجیره تامین هوشمند واکسن کووید- ۱۹ تاکیدمی نمودند. نتایج مطالعات نشان داد که استفاده از فناوری زنجیره بلاک، بارکدخوان های هوشمند، فناوریRFID ، راه اندازی زنجیره سرد هوشمند و فعال، توجه به نوآوری ها و فناوری های نوین در توزیع، بازاریابیهوشمند، کاهش فاصله بین توزیع بین مردم به رفع چالش های زنجیره تامین هوشمند می تواند کمک کند.نتیجه گیری: سرمایه گذاری و سیاست گذاری مناسب در فناوری اطلاعات برای پیش بینی دقیق تقاضا ونظارت بر جمعیت واکسینه شده می تواند منجر به بهبود جوامع پایدار شود و سلامت جوامع ارتقا پیدا کند.

Authors

محمودرضا پیروی

گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

میلاد احمدی مرزاله

گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

مرضیه باریز

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران- انجمن علمی دانشجویی فناوری اطلاعات سلامت ایران، ایران

زهرا رحمانی

گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشکده علوم پزشکی نیشابور، نیشابور، ایران

میلاد احمدی مرزاله

گروه سلامت در بلایا و فوریت ها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران