مطالعه سبک های هویت و هوش های چندگانه و رابطه آن با کیفیت زندگی کاری زنان شاغل در دانشگاه یزد
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 236
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OHHP-5-4_005
تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1400
Abstract:
مقدمه: افزایش کیفیت زندگی کاری زنان شاغل به عنوان نیروهای موثر در تحقق اهداف سازمان ها اهمیت خاصی دارد زیرا آن ها هم زمان عهده دار مسوولیت های همسری، مادری و کارمندی هستند. پژوهش حاضر با هدف مطالعه وضعیت سبک های هویت و هوش چندگانه و رابطه آن با کیفیت زندگی کاری زنان شاغل در دانشگاه یزد در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
روش بررسی: این پژوهش از لحاظ روش گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف، بنیادی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه کارمندان زن دانشگاه یزد (۱۵۹ نفر) بود که از بین آن ها بر مبنای جدول کرجسی و مورگان ۱۲۰ نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های سبک هویت برزونسکی، هوش چندگانه آرمسترانگ و کیفیت زندگی کاری والتون گردآوری و با استفاده از آزمون t تک نمونه ای، آزمون کای اسکوئر، تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون بنفرونی و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
یافته ها: سبک هویت هنجاری سبک هویت غالب و هوش درون فردی بر انواع دیگر هوش زنان شاغل دانشگاه یزد غلبه داشت، کیفیت زندگی کاری زنان در حد متوسط بود. بین سبک های هویت با کیفیت زندگی کاری، رابطه ای وجود نداشت. از بین هوش های چندگانه، فقط هوش منطقی- ریاضی با کیفیت زندگی کاری، رابطه مثبت و معناداری داشت.
نتیجه گیری: مدیران سازمان ها، افراد دارای هویت اطلاعاتی و هنجاری را در اولویت استخدام قرار داده و فرصت هایی را برای استفاده از توانش های هوشی متفاوت کارکنان برای بهبود کیفیت کاری کارکنان و در نهایت افزایش بهره وری فراهم کنند.
Keywords:
Identity Styles , Multiple Intelligences , Quality of Working Life , Female Employees , Yazd University , سبک های هویت , هوش چندگانه , کیفیت زندگی کاری , زنان شاغل , دانشگاه یزد
Authors
فائزه فرقانی
Department of Education, Faculty of Educational Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
احمد زندوانیان
Department of Education, Faculty of Educational Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
سید کاظم علوی لنگرودی
Department of Education, Faculty of Educational Sciences, Yazd University, Yazd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :