الگوی علی روابط ادراک محیط اجتماعی با انگیزش تحصیلی با نقش میانجی انتظارات تحصیلی، سبک های اسنادی، و هیجانات تحصیلی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 226

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-8-3_008

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1400

Abstract:

زمینه و هدف: ادراک محیط اجتماعی که معلم و همکلاسی ها در بهبود آن نقش موثری را ایفا می کنند، تاثیرات مهمی در انگیزش تحصیلی دانش آموزان دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی الگوی علی روابط ادراک محیط اجتماعی با انگیزش تحصیلی با نقش میانجی انتظارات تحصیلی، سبک های اسنادی، و هیجانات تحصیلی انجام شد. روش: روش این پژوهش توصیفی و طرح آن از نوع همبستگی است. جامعه این مطالعه شامل تمام دانش آموزان مقطع متوسطه اول (پایه های هفتم، هشتم، و نهم) شهر تهران در سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بوده است. نمونه مورد مطالعه شامل ۲۹۵ دانش آموز بود که به طور نمونه گیری در دسترس از طریق فراخوان اینترنتی در مطالعه شرکت کردند. برای جمع­آوری داده­ها از پرسشنامه های حمایت عاطفی معلم (ساکیز، ۲۰۰۷)، حمایت هیجانی دانش آموز (پاتریک، ریان وکاپلان، ۲۰۰۷)، انگیزش تحصیلی (والرند و همکاران، ۱۹۹۲)، سبک های اسنادی (سلیگمن و همکاران، ۱۹۸۲)، فرم کوتاه هیجانات پیشرفت (پکران، گوئتز و پری، ۲۰۰۵) و انتظار-ارزش (حسینی، طالع پسند، بیگدلی، ۱۳۸۹) استفاده شد که به دلیل شیوع کرونا، به طور مجازی اجرا شدند. برای تحلیل داده­ها، از مدل تحلیل مسیر استفاده شد. یافته ها:  نتایج نشان داد الگوی پیشنهادی، برازش خوبی با داده ها داشت. مولفه های ادراک محیط اجتماعی بر انگیزش تحصیلی با نقش میانجی هیجانات تحصیلی و انتظارات تحصیلی، تاثیر غیرمستقیم داشت؛ مولفه های ادراک محیط اجتماعی بر انگیزش تحصیلی با نقش میانجی سبک های اسنادی، تاثیر غیرمستقیم نداشت؛ سبک های اسنادی بر انگیزش تحصیلی، تاثیر نداشت؛ حمایت عاطفی معلم بر انگیزش تحصیلی تاثیرمستقیم داشت (۰/۰۰۱P<)؛ و هیجانات تحصیلی و انتظارات تحصیلی بر انگیزش تحصیلی تاثیرمستقیم داشت (۰/۰۰۱P<). نتیجه گیری: بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت حمایت عاطفی معلمان و حمایت هیجانی دانش آموزان بر انگیزش تحصیلی آنها تاثیرگذار است. همچنین اگر به هیجانات مثبت و منفی تحصیلی دانش آموزان توجه شود و انتظار و ارزش آنها از یادگیری، افزایش داده شود، انگیزش تحصیلی دانش آموزان بهبود می یاید.

Authors

مهدیه سادات نادمی

Department of Educational Psychology, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

علیرضا محمدی آریا

Department of Preschool Education, Social Determinants of Health Research Center, University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Faculty of Education & Social Welfare, Tehran, Iran

فاطمه خوئینی

Department of Management, Firoozkooh Branch, Islamic Azad University, Firoozkooh, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ameri F, Amooi N. The role of family functioning in ...
  • Rahiem MDH. Remaining motivated despite the limitations: University students’ learning ...
  • Klootwijk CLT, Koele IJ, Hoorn J, Guroglu B, Duijvenvoorde ACK. ...
  • Noroozi RA, Nosrati Hashi K, Hatami M, Mottaghi Z. Evaluating ...
  • Ghodsi A, Talepasand S, Rezaei AM, Mohammadifar MA. Academic conflict ...
  • Liem AD, Lau S, Nie Y. The role of self-efficacy, ...
  • Bakhshaei Shahrbabaki M, Zeinaddiny Meymand Z, Soltani A, Manzari Tavakoli ...
  • نمایش کامل مراجع