چال شهای مدیریت توسعه پایدار کشور
Publish place: 6th Symposium of Iranian Society of Environmentalists
Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,439
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRSEN06_008
تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1385
Abstract:
واژه توسعه پایدار که از دهه هفتاد میلادی در جهان مطرح گردید، در کشورهای توسعه یافته طی دو دهه مورد توجه برنامه ریزان توسعه قرار گرفت بنحوی که بحث پایداری به عنوان رکنی از ابعاد توسعه و در واقع بست ر توسعه جای خود را باز نمود . این در حالی است که در این کشورها سازماندهی امور بر مبنای علم مدیریت سا ل ها مورد تجربه قرار گرفته بود . در ایران بواسطه نوع حکومت استبدادی تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و جوان بودن سازمان مدیریتی کشور پس از پیروزی انقلاب و رخداد های مهمی نظیر جنگ تحمیلی بر علیه جمهوری اسلامی ایران، اعمال تحری م های سیاسی ، اقتصادی و همچنین فرهنگی موجب گردید تا مدیریت توسعه پایدار تا دهه نود میلادی جایگاهی سازمان یافته در نظام مدیریتی کشور پیدا ننماید. برنامه ریزی توسعه اقتصادی کشور در طی سال های گذش ته سه دوره پنجساله را پشت سر گذاشته و در حال حاضر چهارمین دوره پنجساله خود را تجربه می نماید. چشم انداز بیست ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور نیز از آغاز برنامه چهارم تدوین و در مسیر اجرایی قرار گرفت.
مدیریت اجرایی کشور نیز عملاً چهار دوره را پشت سر گذاشته است که با واژه های مختلف بشرح زیر از آن یاد می گردد؛ دورة آغازین پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دوره جنگ تحمیلی، دورة سازندگی و دورة اصلاحات و این واژه ها از طریق مدیران اجرایی در دوره های مختلف عنوان شده بود . اکنون با آغاز برنامه چهارم توسعه و در سال های آغازین برنامه توسعه بیست ساله کشور سازماندهی مدیریت اجرایی و بخصوص مدیریت توسعه پایدار کشور با چالش هایی مواجه م ی باشد. در این مقاله تلاش شده است ضمن مرور بر موضوعات مرتبط با مدیریت اجرایی ، دیدگاه ها، سیاستگزاری ها، فرصت ها و تهدیدهای پیش روی مدیر ی ت کشور در دور ه های مختلف ارزیابی گردید ه و چالش های پیش روی مدیریت اجرایی کشور بخصوص در چارچوب مبحث توسعه پایدار مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
Keywords:
Authors
مجید عباسپور
استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
سحر طبیبیان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات و مطالعات محیط زیست و انرژی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :