سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,344

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCCE02_701

Index date: 19 October 2005

رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی abstract

سیانور یکی از مواد آلوده کننده محیط زیست است که در پساب تعدادی از صنایع وجود دارد. در مورد صنایعی که از سیانور و ترکیبات آن به طور مستقیم استفاده می کنند می توان از صنایع استخراج طلا و نقره، آبکاری، عکاسی و داروسازی نام برد. صنایعی همانند فولادسازی از جمله صنایعی است که سیانور در طی واکنشهایی که در طی فرایند تولید رخ می دهد، تولید شده و به پساب این صنایع راه پیدا می کند. سیانور علاوه بر منابع آب و خاک می تواند موجب آلودگی هوا نیز گردد. انسان و سایر موجودات زنده از طریق استنشاق هوا، نوشیدن آب و تماس با خاکهای حاوی سیانور در معرض آلودگی با سیانور قرار می‌گیرند. از مهمترین اثرات نامطلوب سیانور جلوگیری از متابولیسم جذب اکسیژن توسط سلولهای بدن است، که این مسئله می‌تواند برای تمام موجودات زنده خطرناک باشد. با توجه به تاثیرات بسیار قوی و آنی این ماده سمی، تصفیه فاضلابهای صنعتی به منظور بازیابی، تخریب و زوال سیانور امری ضروری به نظر می رسد. اخیرا استفاده از بعضی گیاهان جهت تصفیه خاکهای آلوده به مواد سمی، فلزات سنگین و دیگر آلاینده ها توجه بسیاری از محققین را به خود جلب کرده است. روش گیاه‌پالایی، با توجه به مزیتهای متعددی از جمله: طبیعی بودن، سریع بودن و اقتصادی بودن در حال گسترش روز افزون است. به نظر می رسد با توجه به تنوع گستره گیاهان در ایران، پتانسیلهای قابل کشف در خصوص پالایش سیانور از خاکهای آلوده توسط بعضی از این گیاهان وجود داشته باشند. هدف کلی این پروژه پاکسازی خاکهای آلوده به سیانور از طریق گیاه پالایی است. در این پروژه از دو گیاه فستوکا و سورگوم برای پالایش تیمارهای خاکی آلوده به سیانور با استفاده از باطله های معدن طلای موته اصفهان و خاک آلوده به نمک سیانور پتاسیم (KCN) استفاده شده است. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی در پنج تیمار و سه تکرار در حدود 120 گلدان در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد و بعد از رشد گیاهان و نمونه برداری از خاک و گیاه آزمایشات لازم برای تعیین مقدار سیانور در خاک و گیاه با دستگاه اسپکتروفتومتر انجام شد. بر روی نتایج بدست آمده تحلیل‌های آماری.صورت گرفت.با توجه به نتایج بدست آمده دریافتیم که گیاه سورگوم نسبت به گیاه فستوکا موفق‌تر عمل نمود و در برابر سیانور مقاومت بیشتری نشان داد.

رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی Keywords:

رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی authors

کهربا جیرانی

کارشناسی ارشد عمران محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

امیر تائبی

دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Environment Australia. Cyanide management. Canberra, ACT, Australia: Department of the ...
Kjeldsen, P.. Behavior of cyanides _ soil and groundwater: A ...
T.W. Higgs Association Ltd.. Technical guide for the environmental management ...
International Cyanide Management Institute. (n.d.). Cyanide facts. Retrieved Dec, 12، ...
Smith, A., & Mudder, T.. The chemistry and treatment of ...
Smith, A.C.S., Mudder, T.I. The environmental geochemistry of cyanide. In ...
Mehling, P., & Broughton, L.. Fate of cyanide in abandoned ...
Frank, S.N., & Bard, A.J.. Hetero geneous photocatalyc oxidation of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی" توسط کهربا جیرانی، کارشناسی ارشد عمران محیط زیست دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان؛ امیر تائبی، دانشیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره ملی مهندسی عمران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آلودگی خاک، سیانور، گیاه‌پالایی، تصفیه طبیعی، فستوکا، سورگوم، سیانور پتاسیم هستند. این مقاله در تاریخ 27 مهر 1384 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4344 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیانور یکی از مواد آلوده کننده محیط زیست است که در پساب تعدادی از صنایع وجود دارد. در مورد صنایعی که از سیانور و ترکیبات آن به طور مستقیم استفاده می کنند می توان از صنایع استخراج طلا و نقره، آبکاری، عکاسی و داروسازی نام برد. صنایعی همانند فولادسازی از جمله صنایعی است که سیانور در طی واکنشهایی که در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رفع آلودگی سیانور از پساب کارخانه‌های صنعتی به روش تصفیه طبیعی گیاه‌پالایی با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.