رتبهبندی راههای غلبه بر موانع پذیرش مدیریت دانش در زنجیره تامین با رویکرد تصمیمگیری فازی ترکیبی (مطالعه موردی: شرکت ساپکو)
Publish place: Industrial Management Journal، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 200
This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMJT-10-4_007
تاریخ نمایه سازی: 25 بهمن 1400
Abstract:
هدف: طبیعت پراکنده عناصر زنجیره تامین و نیز، پراکندگی دانشی که در این عناصر وجود دارد، نیاز به فرایندهای مدیریت دانش در سازمان ها را ضروری ساخته است. بهکارگیری مدیریت دانش، سازمانها را با چالش های زیادی مواجه میکند و رمز بقای سازمان ها، توانایی شناسایی و رفع این چالش هاست. هدف پژوهش حاضر، رتبهبندی راهحلهایی برای غلبه بر موانع پذیرش مدیریت دانش در زنجیره تامین شرکت ساپکو است. روش: اطلاعات از طریق روش مطالعات کتابخانهای گردآوری شده و دادهها به روش میدانی از طریق ابزار پرسشنامه و با بهرهمندی از نظر خبرگان بهدست آمده است. جامعه خبرگان به تعداد ۱۲ نفر از مدیران و کارشناسان ارشد شرکت ساپکو است. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای تصمیمگیری فازی و با روش ترکیبی ANP بر پایه DEMATEL(DANP) و روش VIKOR فازی استفاده شده است. یافتهها: یافتههای دیماتل فازی نشان داد که تاثیرگذارترین و تاثیرپذیرترین موانع اصلی پذیرش مدیریت دانش در زنجیره تامین شرکت ساپکو، بهترتیب موانع فردی و موانع تکنولوژیکی است. بر اساس نتایج بهدست آمده از روش DANP فازی نیز، بیشترین وزن و بالاترین اولویت به زیرموانع پایینبودن امنیت دادهها و اطلاعات اختصاص دارد و نتیجه رتبهبندی راهحلها با روش VIKOR فازی نشان داد که راهحل طراحی استراتژی برونسپاری، در رتبه اول قرار دارد. نتیجهگیری: در زنجیره تامین، زیرموانع پایینبودن امنیت دادهها و اطلاعات که جزء موانع تکنولوژیکی است، از طریق موانع فردی ایجاد شده است که باید مدیران و تصمیمگیران برای بهبود، به موانع فردی توجه بیشتری داشته باشند. پیشنهاد میشود مدیران، استراتژی برونسپاری را برای بهبود و کاهش موانع طراحی کنند.
Keywords:
Authors
شایا کاکوان
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت تکنولوژی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
محمود مدیری
استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :