سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,116

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DEZFULWATERMECH01_020

Index date: 9 April 2012

شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت abstract

در سالهای 86-1385، طی بازدید هایی که از مزارع مختلف اطراف جیرفت به عمل آمد مزارعی مشاهده شد که شدیدا به نماتود مولد گره ریشه آلوده بودند. بعد از جمع آوری نمونه ها، ریشه های آلوده در آزمایشگاه در زیر جریان آرام آب شستشو داده شد. سپس در زیر بینوکولر اقدام به جدا نمودن توده تخم (Single Eggmass) از گره های روی ریشه نموده و هر توده تخم در یک شیشه ساعتی حاوی آب مقطر برای خالص سازی و تهیه ایناکولوم قرار داده شد. برای تشخیص های مقدماتی به کمک سوزن به آرامی پوست ریشه را در محل توده تخم کنار زده و نماتودهای بالغ برای تهیه نقش انتهای بدن از آن خارج شد. از مقاطع تهیه شده برای شناسایی گونه، تهیه عکسها و اسلایدهای میکروسکپی استفاده شد. در مرحله بعد برای تهیه ایناکولوم خالص اولیه که مهمترین جنبه آزمایش های بعدی می باشد. یک توده تخم را در پای ریشه نشاء گوجه فرنگی رقم حساس Rutgers که از قبل در خاک پاستوریزه و گلدان استریل پرورش یافته بود قرار داده و پس از گذشت 55 روز و ایجاد گره روی ریشه برای دست یافتن به یک جمعیت بیشتر با استفاده از شاسی های استریل و بذرهای گوجه فرنگی رقم Rutgers به یک جمعیت خالص دست یافتیم. پس از استخراج تخم ها و نوزادهای سن دوم از آنها، برای آزمایشهای افتراقی استفاده شد که در این آزمایشها برای تائید گونه Meloidogyne javanica و تعیین نژاد گونه های M.incognita و M.arenaria از میزبانهای افتراقی استفاده گردید. با بررسی خصوصیات موفولوژی، مرفومتری، نقش انتهای بدن ماده های بالغ (perineal pattern) گونه M.javacica گونه غالب منطقه بوده و گونه های دیگری که در منطقه فعالیت دارند نژادهای شماره 2 گونه های M.incognita و M.arenaria می باشند.

شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت Keywords:

شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت authors

محمدحسین درانی پور

گروه گیاهپزشکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

محمدرضا نصیری

گروه باغبانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
I1] احمد اخیانی، حسن مجتهدی و ابوالقاسم نادری، "گونه ها ...
سید علی الهی نیا، "قارچ شناسی و بیماریهای گیاهی مقدماتی"، ...
مهدی نصر اصفهانی، علیرضا احمدی، "اصول و مبانی نماتود شناسی ...
مهرداد مدنی، احمد اخیانی و محمود داماد زاده، "تعیین گونه ...
محمود داماد زاده، "نماتودشناسی در کشاورزی"، انتشارات اندیشه گستر اصفهان، ...
Jepson, B., 1987. "Identification of Root-Knot nematode" C.A.B. International, pp260-265, ...
Mc Donald, A.H. and Nicol, J.M, 2006. "Nematodes parasites of ...
Sasser, J.N.C.C, carter (eds.) 1985. "An advanced Treatise _ Meloidogyne". ...
Soathey, J.f. 1992, _ Laboratory methods for work, with plant ...
Taylor, A.L. and J.N. sasser, 1978, Biology, Identification and control ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت" توسط محمدحسین درانی پور، گروه گیاهپزشکی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت؛ محمدرضا نصیری، گروه باغبانی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نماتود گره ریشه، بادمجانیان، گونه غالب، جیرفت، .Rutgers هستند. این مقاله در تاریخ 21 فروردین 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2116 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در سالهای 86-1385، طی بازدید هایی که از مزارع مختلف اطراف جیرفت به عمل آمد مزارعی مشاهده شد که شدیدا به نماتود مولد گره ریشه آلوده بودند. بعد از جمع آوری نمونه ها، ریشه های آلوده در آزمایشگاه در زیر جریان آرام آب شستشو داده شد. سپس در زیر بینوکولر اقدام به جدا نمودن توده تخم (Single Eggmass) از گره ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی و تعیین گونه غالب نماتودهای مولد گره ریشه چند گیاه تیره بادمجانیان (سیب زمینی) در مناطق اطراف جیرفت با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.