اهمیت و جایگاه طعام از منظر قرآن کریم
Publish place: The Second National Conference on Interdisciplinary Research in the Qur'an and the Concepts of the Life Sciences
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 284
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
QAND02_089
تاریخ نمایه سازی: 3 اسفند 1400
Abstract:
تغذیه یکی از مقولاتی است که در بسیاری از مکاتب طبی، سرفصلی خاص برای آن باز شده است. ارتباط بین غذا با روح، از مسائلی است که در جهان بینی توحیدی و عمدتا در مکتب اسلام به آن اشاره شده است قرآن به مسئله اطعام به عنوان یک روش انفاق توجه دارد. چنان که به این مسئله به عنوان یکی از روش های کسب تقوا و نیز رهایی از آتش دوزخ و همچنین به عنوان مجازات و تنبیه در دنیا توجه داشته است تاثیرات فرامادی یک امر مادی همچون غذا و ابعاد اثرگذاری آن از جمله در اخلاق، رفتار، سعادت و سلوک الی الله از جمله مقولاتی است که به استناد عمده تفاسیر موجود از آیه ۲۴ سوره مبارکه عبس قابل برداشت است لذا براساس این آیه شریفه، اگر آدمی به تغذیه و تندرستای خود عنایت ویژه داشته باشد، بهتر می تواند عبادت خدا و خدمت به خلق کند. غذای جسم، طعام است و غذای روح، علم و عبادت. تغذیه سالم جسم، مقدمه ای است بر یک امر مهم تر که عبارت است از تهذیب و ترغیب روح و یکی از لوازم سلامت روح، توجه بر سلامت جسم از طریق حصول غذای حلال است.
Authors
مریم رضازاده
کارشناسی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ایران
رضا فرهمندی فر
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ایران