تاثیر تغذیه مصنوعی بر کیفیت آب آبخوان منطقه سفیددشت – فرادنبه
Publish place: Journal of Watershed Management Research، Vol: 12، Issue: 24
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 194
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JWMR-12-24_023
Index date: 6 March 2022
تاثیر تغذیه مصنوعی بر کیفیت آب آبخوان منطقه سفیددشت – فرادنبه abstract
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: این تحقیق به منظور بررسی و تاثیر کیفی رواناب های ورودی به آبخوان منطقه درراستای تامین امنیت غذایی با توجه به توسعه کشاورزی و منابع طبیعی پایدار و بهره وری بهینه از منابع آبی انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش از روش تعیین منابع آلوده کننده، نمونه برداری از آبهای سطحی تغذیه کننده آبخوان و آبهای زیرزمینی واقع در حریم منابع آلوده کننده با استفاده از استانداردهای FAO و WHO جهت کشاورزی، شرب و پهنه بندی آنها با نرم افزار ArcGIS و شاخص های کیفی رایج به مدت سه سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نمونه ها به صورت فصلی از ۱۶ حلقه چاه جهت تعیین غلظت عناصر سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، کلراید، سولفات، کربنات، بیکربنات، هدایت الکتریکی، اسیدیته،کل املاح جامد محلول، به منظور تعیین شاخص های کیفی سدیم قابل جذب، درصد سدیم محلول، باقیمانده کربنات سدیم، شاخص نفوذپذیری، سختی کل با توجه به استانداردهای ذکر شده مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: بر اساس نتایج حاصله، مقادیر اسیدیته آبخوان بین ۶/۴ لغایت ۸/۴ ، سدیم قابل جذب کمتر از ۳، درصد سدیم کمتر از ۴۰ درصد و شاخص نفوذپذیری معادل ۰/۳۹۵ تا ۰/۶۸۹ درصد بودند. از نظر شرب، کلراید، سدیم، سولفات در حد نرمال و بدون محدودیت ولیکن سختی آب از حد نرمال بیشتر بود. از نظر آلودگی غلظت BOD۵ کلیه نمونه ها در طی زمان اجرای طرح از حد مجاز بیشتر و آبهای زیرزمینی منطقه واقع در حریم پروژه تغذیه مصنوعی با توجه به استانداردهای آب شرب کاملا آلوده بودند. غلظت عناصر سنگین آرسنیک، آلومینیم، کروم، کادمیم، سرب، منگنز، آهن، روی و مس اندازهگیری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که از حد نرمال کمتر بودند.
نتیجه گیری: اجرای پروژه تغذیه مصنوعی تاثیر مثبت در تغذیه آبخوان منطقه داشته و آب آبخوان دشت سفید دشت -فرادنبه به منظور آبیاری اراضی زراعی منطقه مناسب و فاقد هر گونه محدودیتی می باشد.
تاثیر تغذیه مصنوعی بر کیفیت آب آبخوان منطقه سفیددشت – فرادنبه Keywords:
Aquifer water quality , Artificial Recharge Project , Cations and Anions , Sefiddasht Faradonbeh , Water Quality Indexes , تغذیه مصنوعی , سفید دشت- فرادنبه , شاخص های کیفی , کاتیون ها و آنیون ها , کیفیت آب آبخوان
تاثیر تغذیه مصنوعی بر کیفیت آب آبخوان منطقه سفیددشت – فرادنبه authors
رحیم علیمحمدی نافچی
Agricultural Engineering Research Department, Chaharmahal and Bakhtiari Agricultural and Natural Resources Research and Education center, AREEO, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :