گسترش اخلاق در آموزش عالی از طریق ساخت ابزار و سنجش بی عدالتی در آموزش الکترونیکی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 199
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJEST-16-4_024
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1400
Abstract:
زمینه: آموزش الکترونیکی، علیرغم گسترش و فواید فراوان، منجر به ایجاد شکاف دیجیتالی و به تبع آن، بیعدالتی آموزشی شده است از اینرو هدف تحقیق حاضر، ساخت ابزار و سنجش بیعدالتی در آموزش الکترونیکی است.
روش: روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است که جامعه آماری تحقیق مشتمل بر کلیه دانشجویان واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی است و شیوه نمونه گیری، طبقه ای متناسب با حجم بوده که بر اساس فرمول کوکران تعداد ۳۰۲ نفر به طور تصادفی برای تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته ابعاد و مولفه های بیعدالتی در آموزش الکترونیکی است که از روایی محتوایی برخوردار بوده و ضریب اعتبار آن بر اساس آلفای کرونباخ برابر ۹۴/۰ بدست آمده است و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی (میانگین) و استنباطی (تحلیل عاملی و آزمون t) استفاده شده است.
یافتهها: یافتههای تحقیق نشان داد، ابعاد ابزار سنجش بیعدالتی در آموزش الکترونیکی شامل توزیع نامناسب امکانات سخت افزاری، توزیع نامناسب امکانات نرم افزاری، تواناییهای ناهمسان دانشجویان، اجرای ضعیف قوانین و مقررات مرتبط با تخلفات علمی و پژوهشی، عدم امکان اجرای مناسب برنامههای آموزشی و درسی الکترونیکی در تمامی دروس و رشتهها و عدم امکان ارزشیابی الکترونیکی مناسب در تمامی دروس و رشتهها است که این ابعاد ۸۲ درصد از درصد واریانس ابزار را تبیین می کند و میزان بیعدالتی در آموزش الکترونیکی در جامعه مورد مطالعه (۵۷/۳)، بیشتر از میانگین نظری (۳) است.
نتیجه گیری: از طریق توزیع عادلانه امکانات سخت و نرم افزاری، ارتقاء تواناییهای دانشجویان، رعایت اخلاق علمی و پژوهشی، توسعه امکان اجرا و ارزشیابی برنامههای آموزشی و درسی در تمامی رشتهها، میتوان به گسترش اخلاق در آموزش عالی یاری رساند.
Keywords:
Ethics in higher education , Injustice , Electronic learning , Educational measuring , اخلاق در آموزش عالی , بی عدالتی , آموزش الکترونیکی , سنجش آموزشی
Authors
فرهاد شفیع پور مطلق
۱. گروه مدیریت آموزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد محلات، محلات، ایران
محمد آتشک
۲. دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران جنوب، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران
زهرا بابایی
۳. گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :