سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,531

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PHYTEO01_065

Index date: 29 April 2012

شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان abstract

استفاده از گیاهان بومی هر منطقه راهکاری مناسب در مبارزه با آلودگی عناصر سنگین به کمک روش گیاه پالایی میباشد. در این پژوهش، معدن باما در 20 کیلومتری جنوب غرب اصفهان انتخاب گردید. محل قرارگیری باطله های حاصل از جداسازی کانیها در این معدن، رویشگاههای ویژه ای را جهت بررسی پدیده گیاه پالایی فلزات سنگین و عناصر کمیاب ضروری به وجود آورده است در این بررسی 44 نمونه گیاهی از 13 خانواده در دامنههای مختلف سرب، کادمیم و نیکل انتخاب شدند.علاوه برآن خاک ریزوسفری این گیاهان از نظر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و همچنین غلظت عصاره گیری شده با DTPA عناصرسرب کادمیم،روی،مس و نیکل مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.در نهایت غلظت این عناصردرگیاهان مورد بررسی قرارگرفت.نتایج حاصله نشان دادکه درمیان گونه های جمع آوری شده گونه Onopordeon sp. از خانواده Asteraceae گونه Cynanchumacutum از خانواده ،Asclepiadaceae گونه از خانواده ،Asteraceae گونه Thevenotiapersica از خانواده Asteraceae گونه Plantagolancelaum از خانواده Plantaceae به ترتیب با غلظت 39374 ، 40، 50، 12325، 200 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به سرب، کادمیم، نیکل، روی و مس بیشترین توانایی را در انتقال عناصر به اندام هوایی نشان دادند.لذا این گونهها،گزینههای موثری جهت پالایش خاکهای آلوده ناشی ازفلزات سنگین میباشند.

شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان Keywords:

شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان authors

رضا زارعی خیرآبادی

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

فهیمه نیک سرشت

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

امین موهبت

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

وجیهه درستکار

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مظفریان، و.1377 . فرهنگ نامهای گیاهان ایران، انتشارات فرهنگ معاصر، ...
Bowen HJM., (1979). Environmentt chemistry of the Elements. Academicpress, New ...
Chaney RL, (1980). Sludge management: risk assessment for plant and ...
Day PR, (1965). Particle Fractionation and Particle Size A nalysis.Method ...
Jackson, ML, (1967). Soil chemical analysis, Prentice-Hal of India private ...
Lasat M.M, (2000). Phy toextoraction of metals from contaminated soil: ...
Lindsay WL, and W. A.Norvell. (1 9 78).Development of a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان" توسط رضا زارعی خیرآبادی، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ فهیمه نیک سرشت، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ امین موهبت، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ وجیهه درستکار، گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی گیاه پالایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله فلزات سنگین،آلودگی خاک، گیاه پالایی هستند. این مقاله در تاریخ 10 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3531 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که استفاده از گیاهان بومی هر منطقه راهکاری مناسب در مبارزه با آلودگی عناصر سنگین به کمک روش گیاه پالایی میباشد. در این پژوهش، معدن باما در 20 کیلومتری جنوب غرب اصفهان انتخاب گردید. محل قرارگیری باطله های حاصل از جداسازی کانیها در این معدن، رویشگاههای ویژه ای را جهت بررسی پدیده گیاه پالایی فلزات سنگین و عناصر کمیاب ضروری به ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شناسایی گیاهان مرتعی ابر جاذب برای عناصر سرب کادمیم ،روی ،مس و نیکل در معدن باما در اصفهان با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.