بررسی شیوع ژن تیپTEM و مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران با عفونت بیمارستانی مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در طول سال ۱۳۹۰

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 222

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NCMBJ-4-16_001

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1400

Abstract:

مقدمه و هدف : تولیدآنزیم بتالاکتامازهای وسیع الطیف (Extended spectrum beta lactamase, ESBL) امروزه به عنوان یک تهدید عمده در سراسر جهان با توجه به درمان های محدود می باشد. این مطالعه جهت بررسی الگوهای حساسیت آنتی بیوتیکی و بررسی حضور ژن TEM در ایزوله های اشریشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه جداسازی شده از نمونه های مختلف بالینی انجام شد. روش بررسی: نمونه های مختلف بالینی در طول سال ۹۰ از مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جمع آوری و جهت تشخیص آن به آزمایشگاه دانشگاه فرستاده شد؛ برای شناسایی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش دیسک دیفیوژن و برای تعیین فراوانی محصولات ژن TEM از روش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی آن استفاده شد. یافته ها : از میان ۵۰ ایزوله کلبسیلا پنومونیه تعداد ۱۷ ایزوله (۳۴%) تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف ESBL و دارای ژن بتالاکتاماز TEMبودند ، مقاومت به سفوتاکسیم۹۰ درصد ، بیشترین مقدار و کمترین درجه مقاومت مربوط به ایمی پنم ۴ درصد گزارش شدند . در میان ۵۰ سوش اشرشیاکلی از نظر مقاومت آنتی بیوتیکی ، مقاومت به سفکسیم ۹۰ درصد بیشترین مقدار و مقاومت به مروپنم ۶ درصد کمترین مقدار گزارش شد. در بین سوش های اشرشیاکلی۷ مورد (۱۴%) تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف ESBLو دارای ژن بتالاکتاماز TEMبودند. نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای مقاومت به داروهای بتالاکتام در بین باکتری های مورد مطالعه ، انجام دقیق تست آنتی بیوگرام جهت درمان مناسب توصیه می گردد. 

Authors

رقیه صمدی

shahid Beheshti

گیتا اسلامی

shahid Beheshti

ندا باصری

shahid Beheshti

رویا زینالی

Zanjan University