ساخت و بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه مهارت های عصب - روان شناختی (فرم معلم) کودکان پیش دبستانی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 222

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-8-4_007

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1400

Abstract:

زمینه و هدف: یکی از اهداف مهم دوره پیش دبستانی تسهیل در یادگیری مفاهیم پایه خواندن، نوشتن و ریاضی است. این مفاهیم مستلزم یادگیری مهارت های پیش نیاز از جمله مهارت های عصب - روان شناختی است. پژوهش حاضر با هدف ساخت و بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه مهارت های عصب - روان شناختی (فرم معلم) کودکان پیش دبستانی شهر اصفهان انجام شد. روش: روش پژوهش در بخش کیفی، به روش تحلیل مضمون و جامعه آماری شامل تمامی منابع، کتاب ها، نظریه ها و مقالات فارسی و انگلیسی مرتبط با مهارت های عصب - روان شناختی بود و نمونه به صورت هدفمند تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شد. در بخش کمی، به روش توصیفی- پیمایشی و جامعه آماری شامل تمامی کودکان مقطع پیش دبستانی شهر اصفهان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بودند و حجم نمونه با توجه به فرمول کوکران ۳۷۴ کودک تعیین شد که به دلیل محدودیت های کرونایی، پرسشنامه به صورت برخط طراحی و بر اساس روش نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای برای ۴۱۰ کودک توسط معلمان پیش دبستانی تکمیل شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل عامل اکتشافی از طریق تحلیل مولفه های اصلی بر روی داده ها و چرخش عامل ها به روش متعامد از نوع واریماکس و تحلیل عامل تاییدی جهت تایید عامل ها و برازش مدل تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: نتایج، تاییدکننده روایی صوری و محتوایی، تشخیصی، روایی سازه و هنجار مناسب بود. اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ ۹۲/۰، ضریب تصنیف ۸۴۳/۰ و بهترین نقطه برش بالینی آزمون ۸۶/۲ به دست آمد. نتایج تحلیل عامل اکتشافی به دست آمده در مرتبه یکم، هجده عامل و در مرتبه دوم پنج عامل با ارزش ویژه بزرگ تر از یک استخراج شد که به ترتیب ۵۸/۸۳ و ۵۹/۸۵ درصد از واریانس کل مقیاس را تبیین می کنند. همچنین بارهای عاملی در همه سوالات در تحلیل عاملی تاییدی بالاتر از ۴/۰ و معنا دار به دست آمده است (۰۱/۰>p). نتیجه گیری: بر اساس نتایج، پرسشنامه محقق­ساخته از روایی، اعتبار و هنجار مناسبی برخوردار است و می تواند به عنوان ابزاری معتبر برای سنجش مهارت های عصب - روان شناختی در کودکان پیش دبستانی مورد استفاده قرار گیرد.

Keywords:

Neuropsychological skills , psychometric properties , preschool children , مهارت های عصب - روان شناختی , ویژگی های روان سنجی , کودکان پیش دبستانی

Authors

بیتا هاشمی هشجین

Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

طیبه شریفی

Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

شهرام مشهدی زاده

Department of Basic Medical Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

رضا احمدی

Department of Psychology, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Gavora P, Wiegerova A. Self-efficacy of students in a preschool ...
  • Esbjorn BH, Normann N, Christiansen BM, Reinholdt-Dunne ML. The efficacy ...
  • McCloskey G, Petry B, McIntosh L, Kelly J, Filachek J. ...
  • Leon CBR, Dias NM, Martins GLL, Seabra AG. Executive functions ...
  • Almanasreh E, Moles R, Chen TF. Evaluation of methods used ...
  • نمایش کامل مراجع