نقش میانجی وابستگی به اینترنت در رابطه بین اضطراب کامپیوتر و آسیب های اسکلتی در دانشجویان پیام نور یزد در دوران همه گیری کرونا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 192

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TEDU-1-1_004

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1400

Abstract:

هدف از این مطالعه بررسی نقش میانجی وابستگی به اینترنت در رابطه بین اضطراب کامپیوتر و آسیب های اسکلتی در دانشجویان پیام نور یزد در  دوران همه گیری کرونا بود. در این پژوهش جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور استان یزد بودند که بصورت تمام شمار تعداد ۳۵۷ نفر بعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش سه پرسشنامه ی اسکلتی- عضلانی نوردیک (۱۹۸۷)، پرسشنامه اضطراب کامپیوتر هاینس؛ گلاس و نایت(۱۹۸۷) و پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ (۱۹۹۶) بود. نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد بین اضطراب کامپیوتر و آسیب های اسکلتی با ضریب ۵۴/۰، بین وابستگی به اینترنت و آسیب های اسکلتی با ضریب ۳۹/۰ و بین اضطراب کامپیوتر و وابستگی به اینترنت با ضریب ۶۹/۰ رابطه مستقیم و معنی داری وجود دارد. همچنین نتایج  حاصل از معادلات ساختاری در بررسی مدل نشان داد اضطراب کامپیوتر با ضریب ۵۷/۰ بر آسیبهای اسکلتی، وابستگی اینترنت با ضریب ۲۰/۰ بر آسیب های اسکلتی و اضطراب کامپیوتر با ضریب ۸۰/۰ بر وابستگی به اینترنت تاثیر دارد. همچنین مدل تحقیق اثر غیر مستقیم اضطراب کامپیوتر بر آسیب های اسکلتی  با نقش میانجی وابستگی به اینترنت را با ضریب ۱۶/۰ نشان داد. بنابراین مدل تحقیق مورد تایید قرا می گیرد با استفاده به ضرورت استفاده از فضای آموزش مجازی، به والدین و کلیه دست اندر کاران آموزشی و دانشگاهی توصیه می شودد که راهکاری مناسب شناسایی نموده و راهکارهای جایگزین مانند برنامه ریزی دوره های ورزشی و تمرینات روزانه متناسب با ساعات کلاس های مجازی دانشجویان برای جلوگیری از استفاده مفرط به اینترنت و دیگر اعتیاد های رفتاری برای پیشگیری از ابتلا به آسیب های اسکلتی برگزینند.

Authors

محمد حسن دشتی خویدکی

استادیار، گروه تربیت بدنی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

حیدر حسینی

استادیار گروه مدیریت ورزشی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

سمانه طایفی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :