ارزیابی میزان مواجهه با گرما در کارگران نانوایی ها با کاربرد شاخص هایWBGT ، HSIو UTCI
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 179
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOHE-8-4_006
تاریخ نمایه سازی: 24 اسفند 1400
Abstract:
مقدمه
گرما یکی از مهمترین عوامل فیزیکی زیان آور در بسیاری از محیط های شغلی است. فعالیت در نانوایی با توجه به ماهیت کار به عنوان یکی از مشاغل پرمخاطره از لحاظ استرس گرمایی محسوب می شود لذا هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان مواجهه با گرما در کارگران نانوایی ها با کاربرد شاخص هایWBGT ، HSIو UTCI می باشد.
روش کار
مطالعه از نوع مطالعه توصیفی – تحلیلی می باشد که در نانوایی های شهر بجنورد انجام گرفت. در این مطالعه، استرس گرمایی بر اساس شاخص های WBGT، HSI و UTCI مورد ارزیابی قرار گرفت. از دستگاه های WBGT متر، ترمورطوبت سنج و آنمومتر برای اندازه گیری پارامترهای موردنیاز استفاده گردید. آنالیز آماری توسط نرم افزار SPSS ورژن ۲۱ انجام گرفت.
نتایج
میانگین شاخص هایWBGT ، UTCI و HSI به ترتیب ۶۳/۲۸۱/۳۴، ۵۴/۳۰۲/۳۷ و ۲۳/۲۴۶۵/۶۴ بدست آمد. مقادیر شاخص های UTCI و WBGT به جز سرعت هوا با کلیه پارامترهای محیطی ارتباط معناداری داشت. همبستگی مثبتی بین کلیه پارامترهای فیزیولوژیکی و شاخص های UTCI و WBGT وجود داشت. شاخص HSI با دمای دهانی و میانگین دمای پوست ارتباط معناداری داشت. همبستگی مثبت قوی بین شاخص WBGT و UTCI و همبستگی مثبت ضعیفی بین شاخص HSI با WBGT و UTCI وجود داشت.
نتیجه گیری
بین شاخص UTCI و WBGT و همچنین با پارامترهای محیطی و فیزیولوژیکی ارتباط وجود داشت و ارتباط قوی بین UTCI و WBGT مشاهده گردید، به نظر می رسد که UTCI نیز برای ارزیابی تنش های گرمایی شغلی در محیط های داخلی مانند نانوایی ها مناسب باشد.
Keywords:
Heat stress , Wet-Bulb Globe Temperature (WBGT) Index , Heat strain index (HSI) , Universal Thermal Climate Index (UTCI) , استرس گرمایی , شاخص دمای ترگویسان (WBGT) , شاخص تنش حرارتی (HSI) , شاخص اقلیم حرارتی جهانی (UTCI)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :