استفاده از روش شبکه بولتزمن با زمان آسایش چندگانه در شبیه سازی جابجایی طبیعی سیال نیوتنی و غیرنیوتنی با میدان مغناطیسی
Publish place: Fluid Mechanics and Aerodynamics، Vol: 10، Issue: 1
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 245
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IHUMC-10-1_002
تاریخ نمایه سازی: 24 اسفند 1400
Abstract:
هدف از مطالعه پیش رو، بررسی اثر جهت اعمال میدان مغناطیسی به دو صورت یکنواخت و غیریکنواخت بر انتقال حرارت سیال نیوتنی و غیرنیوتنی با مدل توانی با استفاده از روش شبکه بولتزمن با زمان آسایش چندگانه است. شبیهسازی با نوشتن کد رایانهای به زبان فرترن صورت پذیرفته است. جابجایی طبیعی درون محفظهای دو بعدی حاوی مانع لوزی شکل ایجاد میشود که این مانع در سه حالت دمایی مختلف بررسی میشود. دیواره سرد محفظه در سه شکل صاف، منحنی و مورب ارزیابی میشود. نتایج نشان میدهد، افزایش عدد رایلی و کاهش شاخص توانی و عدد هارتمن سبب افزایش قدرت جریان و میزان انتقال حرارت میشود. طراحی دیواره به صورت صاف به طور میانگین در حدود ۷۰ درصد قدرت جریان و ۳۰ درصد انتقال حرارت را افزایش میدهد. قرارگیری مانع در دمای ثابت سرد به طور متوسط سبب افزایش ۲۰ درصدی عدد ناسلت متوسط میشود. اثر میدان مغناطیسی برای دیواره صاف بیشترین و برای دیواره مورب کمترین است و این اثر با افزایش شاخص توانی کاهش مییابد. در حالت کلی، غیریکنواخت اعمال کردن میدان مغناطیسی در حدود ۱۰ درصد عدد ناسلت متوسط را افزایش میدهد و منجر به افزایش قدرت جریان میشود. نتایج نشان میدهد تاثیر شکل دیواره و نوع اعمال میدان مغناطیسی برای سیال ضخیمشونده، ناچیز است. کاهش بیشتر قدرت جریان و عدد ناسلت متوسط با اعمال میدان مغناطیسی به صورت افقی مشاهده میشود.
Keywords:
جابجایی طبیعی , میدان مغناطیسی غیر یکنواخت , روش شبکه بولتزمن با زمان آسایش چندگانه , شکل مختلف دیواره , سیال با مدل توانی , شرط دمایی مختلف مانع
Authors
محمد نعمتی
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد
محمد سفید
دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :