بررسی رشد ساختار روایی در کودکان دوزبانه مازندرانی- فارسی
Publish place: Language Related Resaerch، Vol: 12، Issue: 1
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 340
This Paper With 35 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_LRR-12-1_011
Index date: 3 April 2022
بررسی رشد ساختار روایی در کودکان دوزبانه مازندرانی- فارسی abstract
ایران کشوری چندفرهنگی و چندزبانه است. بررسی تاثیر دوزبانگی بر توانایی های زبانی کودکان و روند فراگیری و یادگیری زبان هم از منظر روان شناسی زبان و هم جامعه شناسی زبان در مقوله برنامه ریزی زبانی مهم است. هدف پژوهش حاضر که از نوع توصیفی تحلیلی و مقایسهای است بررسی و تحلیل روایتهای داستانی شفاهی کودکان دوزبانه مازندرانی فارسی جویبار است تا از یکسو تاثیر سن بر رشد ساختار روایی کودکان و از سوی دیگر، مهارت روایی کودکان در هر یک از این دو زبان بررسی و از دو منظر پیچیدگی ساختار و طول روایت مقایسه شود. به این منظور، ساختار ۳۲ روایت شفاهی مازندرانی و فارسی ۱۶ دختر و پسر ۴ تا ۶ ساله دوزبانه (در چهار گروه سنی الف: ۴ - ۵/۴، ب: ۵/۴ - ۵، ج: ۵ - ۵/۵، د: ۵/۵ - ۶) بررسی شده اند. نتایج نشان میدهند که متغیر سن بر پیچیدگی ساختار روایت در هر دو سطح کلان و خرد و در هر دو زبان مازندرانی و فارسی تاثیر معناداری دارد. مقایسه روایت های فارسی و مازندرانی کودکان دوزبانه نشان می دهد که روایت های فارسی این کودکان پیچیده تر از روایت های مازندرانی شان است و این تفاوت به لحاظ آماری معنادار است. این تفاوت ناشی از تفاوت معنادار در مقوله های کنش، پیامد، حروف ربط هم پایه و نیز کاربرد افعال ذهنی و بیانی است. بررسی و مقایسه و طول روایت با استفاده از محاسبه میانگین طول پارهگفتار و تعداد واژه تفاوت معناداری را با توجه به متغیر سن و زبان نشان نمی دهد، هر چند که طول روایت با بالا رفتن سن بیشتر شده است.
بررسی رشد ساختار روایی در کودکان دوزبانه مازندرانی- فارسی Keywords:
narrative analysis , bilingual , macro and micro structure , Mazandarni-Farsi , واژههای کلیدی: تحلیل روایت , دوزبانه , ساختار کلان و خرد , مازندرانی فارسی.
بررسی رشد ساختار روایی در کودکان دوزبانه مازندرانی- فارسی authors
آتوسا رستم بیک تفرشی
Assistant Professor of Linguistics, Institute for Humanities and Cultural Studies
محمد عارف امیری
Ph.D. Candidate in General Linguistics, Institute for Humanities and Cultural Studies
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :