تحلیل اثرات عوامل تولید بر اشتغال در صنعت حمل و نقل هوایی ایران
Publish place: New economy and trade، Vol: 16، Issue: 0
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 294
This Paper With 29 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JINET-16-0_005
Index date: 6 April 2022
تحلیل اثرات عوامل تولید بر اشتغال در صنعت حمل و نقل هوایی ایران abstract
حمل ونقل هوایی یکی از زیربخش های اساسی خدمات حمل ونقل است که شامل ارزش افزوده بالا و فناوری های نوین می گردد. از سوی دیگر، با توجه به اهمیت موضوع اشتغال در اقتصاد ایران، در این مقاله به بررسی اثرات عوامل تولید بر اشتغال صنعت حمل ونقل هوایی ایران پرداخته شده است. برای این منظور از تابع CES برای بررسی اشتغال استفاده گردیده است. نیروی کار به عنوان متغیر وابسته و ارزش افزوده، دستمزد و قیمت سرمایه به عنوان متغیرهای مستقل در مدل وارد شده اند. بازه پژوهش، سال های ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۷ به صورت سری زمانی و برای داده های استخراج شده از صنعت حمل ونقل هوایی ایران است که مدل اقتصادسنجی ذکر شده با روش خودبازگشتی با وقفه توزیعی و با رویکرد کران برآورد گردیده است. آزمون کران وجود رابطه همجمعبستکی میان متغیرها را تایید نمود که در نتیجه رابطه بلندمدت بین متغیرهای پژوهش وجود داشته و قابل تفسیر است. نتیجه برآورد مدل بلندمدت نشان می دهد که ضرایب برآورد شده متغیرهای ارزش افزوده، دستمزد و قیمت سرمایه به لحاظ آماری معنادار هستند و مقدار ضرایب برآورد شده به ترتیب برابر ۱۶/۰، ۶۲/۰ و ۲۳/۰- است.آزمون کران وجود رابطه همجمعبستکی میان متغیرها را تایید نمود که در نتیجه رابطه بلندمدت بین متغیرهای پژوهش وجود داشته و قابل تفسیر است. نتیجه برآورد مدل بلندمدت نشان می دهد که ضرایب برآورد شده متغیرهای ارزش افزوده، دستمزد و قیمت سرمایه به لحاظ آماری معنادار هستند و مقدار ضرایب برآورد شده به ترتیب برابر ۱۶/۰، ۶۲/۰ و ۲۳/۰- است.
تحلیل اثرات عوامل تولید بر اشتغال در صنعت حمل و نقل هوایی ایران Keywords:
صنعت حمل ونقل هوایی , تابع اشتغال , تابع CES , خودبازگشتی با وقفه توزیعی , آزمون کران طبقه بندیJEL: E۲۴ , E۲۲ , L۹۳ , D۲۴
تحلیل اثرات عوامل تولید بر اشتغال در صنعت حمل و نقل هوایی ایران authors
مهدی نیک نژاد
دانشجوی دکتری گروه علوم اقتصادی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
کامبیز هژبر کیانی
استاد اقتصاد دانشکده مدیریت و علوم اقتصادی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
احمد سرلک
استادیار گروه علوم اقتصادی، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران.
مریم خوشنویس
استادیار گروه علوم اقتصادی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :