اثر محلول پاشی غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زرشک (Berberis vulgaris)
Publish place: Iranian Medicinal plants Technology، Vol: 4، Issue: 1
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 155
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JMPT-4-1_003
Index date: 11 April 2022
اثر محلول پاشی غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زرشک (Berberis vulgaris) abstract
زرشک (Berberis vulgaris) درختچه ای مقاوم به خشکی و شوری می باشد. با سطح زیر کشت وسیعی، منحصرا در خراسان جنوبی پرورش می یابد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این تحقیق تنظیم کننده های رشد گیاهی اسید جیبرلیک (GA۳) و ۶- بنزیل آنین (BA) هر کدام در پنج سطح (صفر، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر) به تنهایی و توام با یکدیگر(GA۳+BA) بر روی زرشک محلول پاشی گردیدند. نتایج نشان داد همه سطوح GA۳ و GA۳ +BA و BA ۲۰۰ میلی گرم در لیتر در مقایسه با شاهد سبب افزایش معنی دار طول میوه گردیدند. بیشترین (۰۹/۱۲ میلی متر) و کمترین (۸۴/۹میلی متر) طول میوه مریوط به تیمارهای GA۳ (۱۰۰میلی گرم/لیتر) و شاهد بود. GA۳ و GA۳ +BA به ترتیب بود. اثر معنی داری بر افزایش قطر میوه و وزن میوه نسبت به BA داشتند. بالاترین قطر (۳۳/۷ میلی متر) و وزن (۳۷/۰ گرم) میوه در تیمارهای GA۳ و GA۳ +BA به ترتیب مشاهده شد. GA۳ و GA۳ +BA با همه سطوح وBA (۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم در لیتر) سبب افزایش معنی دار TSS (مجموع مواد جامد قابل حل) نسبت به شاهد گردیدند. اسید جیبرلیک ۲۰۰ میلی گرم در لیتر ، BA ۲۰۰ میلی گرم در لیتر و همه سطوح GA۳ +BA نسبت به شاهد مقدار آنتوسیانین را افزایش معنی داری دادند. بنابراین نتیجه گیری می شود GA۳ بهترین تنظیم کننده رشد گیاهی جهت افزایش کیفیت و کمیت میوه زرشک می باشد.
اثر محلول پاشی غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زرشک (Berberis vulgaris) Keywords:
اثر محلول پاشی غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه زرشک (Berberis vulgaris) authors
فاطمه نخعی
گروه کشاورزی دانشگاه ازاد اسلامی بیرجند