بررسی تمایز سلولهای بنیادی مغز استخوان به نورونها بر روی داربست های نانو ماگنتیک ژلاتین پلی لاکتیک کوگلیکولیک اسید سنتز شده با دو روش ریخته گری انجمادی و خشک انجمادی
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 200
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-29-5_008
تاریخ نمایه سازی: 23 فروردین 1401
Abstract:
مقدمه و هدف: تمایز سلولهای بنیادین مزانشیمی مغز استخوان BMMSC (bone marrow mesenchymal stem cell) به رده های مختلف سلولی بررسی شده است. سیگنال های مختلف بیوشیمیایی و توپوگرافیک می توانند در تکثیر و تمایز سلولهای بنیادین به یک رده سلولی خاص تاثیر بگذارند. هدف از این مطالعه ارزیابی توانایی BMMSC برای تمایز به سلولهای شبه نورونی است. مواد و روش ها: از داربست ریخته گری انجمادی و خشک انجمادی ژلاتین/ پلی لاکتیک-کو-گلیکولیک اسید (PLGA) با نانوذرات آهن (MNPs) و بدون نانوذرات آهن (MNPs-free) به عنوان یک ساختار توپوگرافی سه بعدی استفاده شد. تمایز BMMSC به سلولهای شبه نورون تحت اثر محیط های نوروژنیک به مدت ۲۰ روز انجام شد. میزان تکثیر BMMSC با تست MTT و بیان مارکرهای خاص نورون با روش ایمونوهیستوشیمی بررسی شد. در این مطالعه، روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA، Post Hock Tukey و آزمون نان پارامتریک Mann-Whitney استفاده شد. نتایج: داربست ریخته گری انجمادی ژلاتین-PLGA- NPs حاوی نانوذرات آهن ساختار مناسبی برای تمایز به سلولهای شبه نورونی فراهم می کند. نتایج بقا سلولی (میانگین ۷۶۰۰/۰ و انحراف معیار ۰۲۰۰۰/۰ بعد از ۷۲ ساعت) و بیان ژنها (میانگین ۰۰/۷۹ و انحراف معیار ۰۰۰/۱ ) نشان می دهد که میزان تکثیر سلول ها بر روی داربستهای فریز کست شده حاوی نانوذرات بیشتر از داربستهای فریزداری شده می باشد (۰۰۱/۰>P). نتیجه گیری: داربست ریخته گری انجمادی ژلاتین-PLGA حاوی نانوذرات آهن می تواند انتخاب مناسبی برای ترمیم و بازسازی سیستم عصبی باشد.
Keywords:
Authors
علیرضا شمس
گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
عاطفه شموسی
گروه آناتومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :