سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری

Publish Year: 1400
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 362

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCACS04_0932

Index date: 12 April 2022

تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری abstract

با ظهور بیماری کووید-۱۹ و اقدامات مرتبط با فاصله گذاری اجتماعی، نحوه استفاده از فضاهای عمومی اجتماع پذیر دچار تغییر و تحول شده است. نشاط و سرزندگی اجتماعی در فضاهای شهری معمولا به ظرفیت مکانی فضا برای القاء فعالیت های اجتماعی و اقتصادی پر جنب و جوش اشاره دارد که هم اکنون با همه گیری ویروس کرونا این میزان به کمترین حالت ممکن رسیده است و مردم همانند سابق تمایل چندانی به حضور در فضاهای اجتماع پذیر از خود نشان نمی دهند. از این رو تحقیق حاضر در پی آن است تا با مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو، به بررسی تقابل بین فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر در محیط های شهری بپردازد. روش انجام پژوهش حاضر بر مبنای تحلیل کیفی می باشد. یافته ها نشان داد که تغییرات ناشی از کاهش رفت و آمد وسایل نقلیه منجر به دگرگونی در برخی از کاربری ها شده است و خیابان ها نیز به فضاهای چند عملکردی تغییر یافته اند. در نتیجه، در بسیاری از محله ها، فاصله گذاری اجتماعی باعث ایجاد فضای اجتماعی جدید می شود. از سویی دیگر، مطالعات نشان داد که اتخاذ سیاست های قرنطینه می تواند منجر به بروز عواقب روانشناختی جدی گردد. نیاز به برقراری ارتباطات و تعاملات اجتماعی در انسان با اجرای محدودیت های بهداشتی همچون قرنطینه متوقف نخواهد شد و نادیده گرفتن آن معادل نادیده گرفتن پروتکل های بهداشتی خواهد بود. همچنین مشاهدات نشان داد که عدم تطابق محیط ساخته شده شهری با قوانین همه گیری می تواند منجر به افزایش سرایت ویروس در بین مردم گردد. بنابراین، می بایست تدابیر و اصلاحات جدی در تجهیزات، امکانات و مبلمان شهری در ارتباط با تقابل و تعامل فاصله گذاری اجتماعی و تعاملات اجتماعی صورت گیرد که بتوان تا حد امکان از مشکلات سرایت ویروس از یکسو و مشکلات روانشناختی منتج از انزوا از سویی دیگر کاست.

تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری Keywords:

تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری authors

حمید حسن پور

کارشناس ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت.

رضا عسکری زاد

مرکز مطالعات شهر مدرن چین، دانشکده شهرسازی، دانشگاه نرمال شرق چین، شانگهای، چین.

مقاله فارسی "تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری" توسط حمید حسن پور، کارشناس ارشد مهندسی معماری، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی واحد رشت.؛ رضا عسکری زاد، مرکز مطالعات شهر مدرن چین، دانشکده شهرسازی، دانشگاه نرمال شرق چین، شانگهای، چین. نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اجتماع پذیری، فاصله گذاری اجتماعی، کووید-۱۹ (ویروس کرونا)، همه گیری، تعاملات اجتماعی، فضای شهری هستند. این مقاله در تاریخ 23 فروردین 1401 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 362 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با ظهور بیماری کووید-۱۹ و اقدامات مرتبط با فاصله گذاری اجتماعی، نحوه استفاده از فضاهای عمومی اجتماع پذیر دچار تغییر و تحول شده است. نشاط و سرزندگی اجتماعی در فضاهای شهری معمولا به ظرفیت مکانی فضا برای القاء فعالیت های اجتماعی و اقتصادی پر جنب و جوش اشاره دارد که هم اکنون با همه گیری ویروس کرونا این میزان به ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کرونا طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تقابل فاصله گذاری اجتماعی و فضاهای اجتماع پذیر شهری: مروری بر چالش ها و راهکارهای پیش رو در طراحی شهری پسا همه گیری با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.