مداخله ای در سازگاری اجتماعی و کاهش رفتارهای تکانشی دانش آموزان پسر مبتلا به ناتوانی های یادگیری ریاضی: اثربخشی و کارآمدی آموزش والدین با رویکرد آدلری
Publish place: Journal of Learning Disabilities، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 247
This Paper With 26 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JLD-5-1_001
تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1401
Abstract:
پژوهش حاضر با هدف، مداخلهای در سازگاری اجتماعی و کاهش رفتارهای تکانشی دانشآموزان پسر مبتلا به ناتوانیهای یادگیری ریاضی: اثربخشی و کارآمدی آموزش والدین با رویکرد آدلری اجرا شد. این پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیشآزمون و پسآزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش را کلیهی والدین دانشآموزان ۱۰ تا ۱۲ سال شهرستان نورآباد (دلفان) در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ تشکیل میدادند که مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی بودند. نمونه پژوهش شامل ۴۰ نفر از والدین دانش آموزان پسر مبتلا به ناتوانی یادگیری ریاضی بود. که از میان والدین دانشآموزان بعد از شناسایی به وسیله آزمون ریاضی کیمت و انجام مصاحبه بالینی ساختاریافته به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. ابزارهای پژوهش شامل، مصاحبه بالینی ساختاریافته، آزمون ریاضی کیمت، مقیاس تکانشوری بارات و پرسشنامه سازگاری اجتماعی بود. از هر دو گروه پیش آزمون، پسآزمون به عمل آمد. در فرآیند اجرا، گروه آزمایش به مدت ۱۲ جلسه ۷۵ دقیقهای آموزش والدین با رویکرد آدلری دریافت کردند در حالی که گروه کنترل هیچ مداخلهای دریافت نکردند. برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها نیز از روش تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) نشان داد برنامه آموزش والدین با رویکرد آدلری بر کاهش تکانشوری و بهبود سازگاری اجتماعی فرزندان آنها موثر است (۰۰۱/۰≥P). به این صورت که منجر به کاهش تکانشوری و سازگاری اجتماعی، عاطفی و آموزشی دانشآموزان مبتلا به اختلال ریاضی میشود. میتوان نتیجه گرفت درمان آدلری روش کارآمدی در بهبود علائم رفتاری دانشآموزان مبتلا به اختلال ریاضی است و لازم است تفاوت آن در سایر متغیرهای مربوط به دانشآموزان مبتلا به اختلال ریاضی بررسی شود.
Keywords:
Authors
مرتضی ابراهیمی
استادیار گروه معارف اسلامی، دانشگاه محقق اردبیلی
جهانگیر کرمی
دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه
سمیه برازنده چقائی
.کارشناس ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه علامه طباطبایی
محمد جواد بگیان کوله مرز
.دانشجوی دکتری تخصصی روان شناسی عمومی، دانشگاه رازی کرمانشاه
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :