سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,625

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCWMSWRM05_228

Index date: 8 May 2012

شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT abstract

قرار گرفتن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک و توزیع نامتناسب منابع آب، نزولات جوی و خاک در سطح کشور در کنار عواملی چون تغییرات اقلیمی، خشکسالی، حفظ محیط زیست، وضعیت خاص اکولوژیکی، حفظ الگویفعلی پراکنش جمعیت، صنعت وکشاورزی، مدیریتی جامع در منابع آب را در مقیاس حوزه آبریز می طلبد. حوزه زاینده رود به عنوان یکی از قطبهای بزرگ صنعتی و جمعیتی به علت تأمین نیازهای آبی استانهای اصفهان،چهارمحال و بختیاری و یزد در بخشهای مختلف و همچنین به دلیل پیچیدگی مسائل اجتماعی و اقتصادی دخیل در مدیریت بهینه منابع و مصارف آب در حوزه، امروزه دچار بحران شدید و مسائل ناموزون بالادست پایین دست شده -است. شناخت دقیق و سیستماتیک وضعیت هیدرولوژیکی و منابع آب موجود، امری ضروری برای مدیریت بهینه مصارف موجود در حوزه به نظر می رسد. این امر استفاده از مدلهای هیدرولوژیکی را بدیهی می سازد.مدل Soil and Water Assessment Tool (SWAT) یکی از مدلهای توسعه یافته توسط سازمان تحقیقات کشاورزی آمریکا (ARS) میباشد که در زمینههای مختلفی همچون مدیریت آبهای سطحی ، فرسایش و رسوب ، آلودگی آبهای سطحی و زیر زمینی در حوزههای آبخیز بزرگ به کار میرود.در این مطالعه اثر طرح های مختلف مدیریت آب بر روی رژیم طبیعی جریان رود در دو دوره زمانی قبل و بعد از احداث سد زاینده رود با استفاده از مدل هیدرولوژیکی SWAT بررسی میشود. بدین منظور مدل ایجاد شده، بااستفاده داده های ماهانه دبی اندازه گیری شده در ایستگاه های هیدرومتری در دو دوره زمانی 1956 تا 1970 و 1985 تا 2005 صحت سنجی و واسنجی می گردد. صحت سنجی و واسنجی مدل به طور اتوماتیک و با استفاده از الگوریتمSUFI2 در بسته نرم افزاری SWAT - CUP انجام می گیرد. در این مقاله نتایج حاصل از شبیه سازی مدل برای دوره پس از تاسیس سد زاینده رود مورد بحث قرار گرفته است

شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT Keywords:

شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT authors

مرجان نیکودل

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه صنعتی اصفهان

منیره فرامرزی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان

سعید سلطانی کوپایی

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آبابایی ب، سهرابی ت. 1388. ارزیابی عملرد مدل SWAT در ...
مهندسین مشاور جاماب، (1384)، مطالعات برنامه جامع سازگاری با اقلیم-تعادل ...
مهندسین مشاور زایندآب، (1387)، مطالعات منابع ومصارف آب حوضه زاینده ...
_ _ هدیریت منابه اب و _ _ 9الی -1اسفندما5 ...
Abbaspour, K. C., Yang, J., Maximov, I., Siber, R., Bogner, ...
Abbaspour, K.C, Faramarzi, M., Seyed Ghasemi, S., Yang, H., 2010, ...
Abbaspour, K. C., 2008. SWAT-CUP2 SWAT Calibration and Uncertainty Programs ...
Arnold, J.G., R. Srinivasan, R.S. Muttiah, and J.R. Williams. 1998. ...
Faramarzi, M., Abbaspour, K. C. Schulin, R. and Yang, H. ...
Faramarzi, M., Yang, H., Mousavi, J., Schulin, R., Binder, R.C., ...
Madani, K., , Mariio, M.A., 2009, System dynamics analysis for ...
Neitsch, S.L, Arnold, J.G., Kiniry, J.R. and Williams, J.R. 2005. ...
Rostamian, R. 2007. Estimation of runoff and sedimentaion in Behesht ...
Wang, _ and Melesse, A.M. 2005. Evaluation of the SWAT ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT" توسط مرجان نیکودل، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابانزدایی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ منیره فرامرزی، استادیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان؛ سعید سلطانی کوپایی، دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک کشور پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حوزه زاینده رود، مدیریت منابع آّب، SUFI2 ، تحلیل عدم قطعیت هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1625 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قرار گرفتن ایران در منطقه خشک و نیمه خشک و توزیع نامتناسب منابع آب، نزولات جوی و خاک در سطح کشور در کنار عواملی چون تغییرات اقلیمی، خشکسالی، حفظ محیط زیست، وضعیت خاص اکولوژیکی، حفظ الگویفعلی پراکنش جمعیت، صنعت وکشاورزی، مدیریتی جامع در منابع آب را در مقیاس حوزه آبریز می طلبد. حوزه زاینده رود به عنوان یکی از قطبهای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شبیه سازی اثرات هیدرولوژیکی مدیریت منابع آب در حوزه زاینده رود با استفاده از مدل SWAT با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.