نقش واسطه ای راهبردهای مقابله ای در رابطه درک از بیماری و حمایت اجتماعی ادراک شده با تبعیت از درمان در بیماران قلبی عروقی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 131

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPN-9-6_009

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401

Abstract:

مقدمه: تبعیت از درمان تعیین کننده اصلی موفقیت در درمان بیماری­های مزمن می­باشد که عوامل مختلفی بر آن تاثیرگذار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه­ای راهبردهای مقابله­ای در رابطه درک از بیماری و حمایت اجتماعی ادراک­ شده با تبعیت از درمان در بیماران قلبی عروقی انجام شد.  روش کار: این پژوهش از نوع تحقیقات همبستگی می­باشد. جامعه آماری پژوهش بیماران قلبی عروقی بستری شده یا مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی قلب شهید مدنی تبریز در سه ماهه اول سال۱۴۰۰ می­باشند که تعداد ۲۳۴ نفر از آن­ها بصورت نمونه­ های در دسترس برای مطالعه حاضر انتخاب شده­ اند. داده ها با استفاده از پرسشنامه­ های درک از بیماری Broadbent، حمایت اجتماعی ادراک­ شده Zimet، مقابله با موقعیت­های استرس­ زای Endler & Parker و تبعیت مدانلو، جمع­ آوری و سپس از طریق ضریب همبستگی پیرسون، بوت استرپ و سوبل و با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS  نسخه ۲۴، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ ها: نتایج نشان دادند که حمایت اجتماعی ادراک­ شده (۰/۰۵>p)، درک از بیماری و راهبردهای مقابله ­ا ی (۰/۰۰۱>p) بر روی تبعیت از درمان تاثیر مستقیم، مثبت و معنادار دارند. همچنین درک از بیماری بر روی راهبردهای مقابله­ ای (۰/۰۰۱>p)، و حمایت اجتماعی ادراک شده بر روی راهبردهای مقابله­ ای (راهبرد مساله­ محور و اجتنابی، ۰/۰۰۱>p؛ هیجان­ محور، ۰/۰۱>p)، تاثیر مستقیم، مثبت و معنادار دارند. در ادامه نتایج آزمون سوبل نشان داد که درک از بیماری بواسطه راهبردهای مقابله­ ای (راهبرد مساله­ محور، ۰/۰۰۱>p؛ هیجان­ محور و اجتنابی، ۰/۰۱>p)  بر تبعیت از درمان تاثیر غیرمستقیم، مثبت و معنادار داشته است. همچنین حمایت اجتماعی ادراک­ شده نیز بواسطه راهبردهای مقابله ­ای (راهبرد مساله­ محور، ۰/۰۰۱>p؛ هیجان­ محور، ۰/۰۵>p؛ اجتنابی، ۰/۰۱>p) بر روی تبعیت از درمان تاثیر غیرمستقیم، مثبت و معنادار داشته است.  نتیجه ­گیری: با توجه به یافته­ های پژوهش می­توان در راستای ارتقای درک از بیماری و لزوم حمایت­های اجتماعی، و آموزش استفاده از راهبردهای مقابله­ ای موثر و سازگارانه در بیماران قلبی عروقی، برنامه ­ریزی و اهدافی را تعیین نمود.

Authors

علی خادمی

Islamic Azad University

شهلا مشگی

Tabriz University of Medical Science

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • World Health Organization. (۲۰۲۱). Cardiovascular Diseases (CVDs) Factsheet. Detail. The ...
  • Emamian MH, Hashemi H, Fotouhi A. Predicted ۱۰-year risk of ...
  • Broadbent E, Wilkes C, Koschwanez H, Weinman J, Norton S, ...
  • Burton A, Walters K, Marston L, Osborn D. Is there ...
  • Sivo SA, Fan XT, Witta EL, Willse JT. The search ...
  • Zimet G, Dahlem N, Zimet S, Farley G. The multidimensional ...
  • نمایش کامل مراجع