تآثیر اجرای الگوی توانمندسازی خانواده- محور بر توانمندی مادران کودکان مبتلا به هیدروسفالی .
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 8، Issue: 3
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 272
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-8-3_001
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1401
Abstract:
مقدمه : هیدروسفالی با توجه به ناتوانی هایی که برای کودکان ایجاد می کند مادران آنها را نیز با مشکلات عدیده ای روبه رو می کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تآثیر اجرای الگوی توانمندسازی خانواده- محور بر توانمندی مادران کودکان مبتلا به هیدروسفالی انجام شد.
روش: در این مطالعه نیمه تجربی۶۰ نفر از مادران کودکان مبتلا به هیدروسفالی مشارکت داشتند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، ابزار توانمندسازی خانواده محور پژوهشگر ساخته استفاده شد. قبل از اجرای مداخله پرسشنامه ها توسط مشارکت کنندگان تکمیل گردید. سپس برای گروه مداخله الگوی توانمندسازی خانواده محور با چهار گام تهدید درک شده (حساسیت درک شده و شدت درک شده)، خودکارآمدی، عزت نفس و ارزشیابی در ۵ جلسه اجرا شد. یک هفته پس از اجرای مداخله پرسشنامه توانمندی توسط نمونه ها در گروه مداخله و همزمان در گروه کنترل تکمیل گردید.
نتایج : نمره میانگین( انحراف معیار)کل توانمندی مادران کودکان مبتلا به هیدروسفالی قبل و بعد از اجرای الگوی توانمندسازی خانواده محور به ترتیب(۴.۰۸)±۲۶.۶۲و ( ۵.۰۹)±۳۲.۸۷ بود که افزایش معنی داری داشته است(۰.۰۵>p) ولی در گروه کنترل تفاوت معنی داری نداشت .
نتیجه گیری: اجرای الگوی توانمندسازی خانواده محور باعث بهبود توانمندی مادران کودکان مبتلا به هیدروسفالی می شود.
Keywords:
family-centered empowerment model , empowerment , hydrocephalus , children , mothers , الگوی توانمندسازی خانواده- محور , توانمندی , هیدروسفالی , کودکان , مادران
Authors
انسیه کاهه
M.Sc. Student of Pediatric Nursing, School of Nursing and Midwifery, Islamic Azad University, Medical Sciences Branch, Tehran, Iran
زهرا عبدالرضا قره باغ
Instructor of Pediatric Nursing, School of Nursing and Midwifery, Islamic Azad University, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
فاطمه الحانی
Associate Professor, Department of Nursing, Faculty of Medical Sciences, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :