سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

استفاده از بارشهای بیشینه برای برنامه ریزی مدیریت خشکسالی (مطالعه موردی حوضه آبریز میناب)

Publish Year: 1379
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,766

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DMWS01_045

Index date: 18 August 2006

استفاده از بارشهای بیشینه برای برنامه ریزی مدیریت خشکسالی (مطالعه موردی حوضه آبریز میناب) abstract

ذخیره سازی آب در یک سال و استفاده از آن در سال یا سالهای بعد که اصطلاحا مدیریت برون سالی (Carry over) نامیده شده از جمله روشهای مناسب برای مدیریت منابع آب در اقلیمهای خشک و نیمه خشک است . در این روش مدیریت، از طریق تحلیل داده های بیشینه و حالتهای استثنایی پدیده هایی نظیر بارش و رواناب، توان تولید آب دریک منطقه محاسبه و ارزیابی شده و بر مبنای آن راهکارهای مدیریتی و اجرایی تعریف می شود. در این مقاله بارشهای متوسط و بیشینه شامل متوسط سالانه، متوسط 24 تا 96 ساعته، تحلیل بارشهای 48 ساعته و بیشترین بارش ممکن (PMP) در حوضه آبریز رودخانه میناب برآورد شده و از طریق مقایسه نتایج ، توان تولید آب این حوضه توسط بارشهای استثنایی ارزیابی شده است. نتایج به سدت امده نشان می دهند که علیرغم وجود تواتر خشکسالی در این حوضه، توان تولید آب در آن قابل توجه بوده و در صورت فراهم آوردن امکانات ذخیره سازی و اقدامات مدیریتی مفید، بخشی از مشکلات خشکسالی در آن قابل رفع خواهد بود. حوضه آبریز میناب با وسعت حدود 45000 کیلومتر مربع با اقلیم خشک جنب حاره ای ، بخشی از حوضه آبریز اصلی خلیج فارس و دریای عمان با وسعت حدود 452100 کیلومتر مربع بوده و به عنوان زیر حوضه نمونه از این حوضه آبریز انتخاب شده است.

استفاده از بارشهای بیشینه برای برنامه ریزی مدیریت خشکسالی (مطالعه موردی حوضه آبریز میناب) authors

هوشنگ قائمی

عضو هیئت علمی سازمان هواشناسی کشور

هادی میرابوالقاسمی

کارشناس ارشد مهندسین مشاور آب خاک تهران

سعید مر

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
علیزاده امین (1374) «اصول هیدرولوژی کاربردی»، جاپ پنجم، انتشارات آستان ...
قائمی، هوشنگ -e میرابوالقاسمی، -هادی - عابدینی، مرتضی (1376) «مطالعات ...
مرید، سعید . میرابوالقاسمی، هادی - قائمی، هوشنگ - عابدینی، ...
سازمان تحتقینات منابع ب ایران، تماب (1378)، «وضعیت (بیلان) منابع ...
سازمان تحقیقات منابع آب ایران، تماب (1379)، «تغییرات حجم منابع ...
Nc Maham. J.(1986) "Reservoir and yicld Analysis", _ Resourcع Puublication ...
Smith , J.A. , Naidmant , D.R (1992) "Hand book ...
7.M.O. (1986)"Manual for estimation of Prebable Precipitation , No , ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "استفاده از بارشهای بیشینه برای برنامه ریزی مدیریت خشکسالی (مطالعه موردی حوضه آبریز میناب)" توسط هوشنگ قائمی، عضو هیئت علمی سازمان هواشناسی کشور؛ هادی میرابوالقاسمی، کارشناس ارشد مهندسین مشاور آب خاک تهران؛ سعید مر، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس نوشته شده و در سال 1379 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با کم آبی و خشکسالی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 27 مرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1766 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ذخیره سازی آب در یک سال و استفاده از آن در سال یا سالهای بعد که اصطلاحا مدیریت برون سالی (Carry over) نامیده شده از جمله روشهای مناسب برای مدیریت منابع آب در اقلیمهای خشک و نیمه خشک است . در این روش مدیریت، از طریق تحلیل داده های بیشینه و حالتهای استثنایی پدیده هایی نظیر بارش و رواناب، توان ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله استفاده از بارشهای بیشینه برای برنامه ریزی مدیریت خشکسالی (مطالعه موردی حوضه آبریز میناب) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.