سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 6,021

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSUSTAINARCH02_058

Index date: 12 May 2012

معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار abstract

کاهش بحرانهای تغییر اقلیم، تقلیل منابع و آلودگی محیط زیست که ناشی از سبک زندگی و نحوه فعالیتهای انسانی است، بهعنوان مهمترین چالشهای جهانی در دنیای کنونی مطرح شده اند. فعالیتهای نابهنجار معماری، شیوه های ساخت و ساز و سبک زندگی در بناهای متداول، سهم عمده ای در بروز بحرانهای مذکور داشته است. از این جهت، ابداع ایده ها و اتخاذ راهکارهای مؤثر در بهبود وضع موجود، در رأس اهداف برنامه های توسعه معماری قرار گرفته و مجموعه اندیشه ها و اقدامات مرتبط با این نوع معماری، با عنوان ((معماری پایدار)) شناخته شده است. بنابراین، شناخت معماری سنتی ایران به عنوان جلوه ی کامل معماری پایدار حائز اهمیت است. هدف از انجام این تحقیق شناسایی عناصر معماری سنتی ایران می باشد و اثبات اینکه این عناصر در راستای اصول معماری پایدار شکل گرفته اند. در این تحقیق به تحلیل دو نمونه از این عناصر اقلیمی پرداخته شده است. این عناصر شامل فضاهای زیرزمینی (سرداب ها) و گودال باغچه ها می باشند. پرسش اصلی تحقیق ، این است که آیا معماری سنتی ایران می تواند جلوه ای از یک معماری پایدار باشد و به چه صورت به این نیازها پاسخ می گوید. چارچوب نظری تحقیق حاکی از این است که عوامل متعددی در معماری سنتی ایران تأثیرگذار بوده اند که این عوامل در مناطق گوناگون، متفاوت بوده است. به منظور انجام این تحقیق از روش توصیفی – تحلیلی استفاده شده و بر اساس نمونه های موردی خانه های یزد، کاشان و قزوین به تحلیل آنها پرداخته شده است . نتایج تحقیق حاکی از این است که عناصر مطرح شده در مقاله خود سبب ایجاد یک معماری پایدار بوده و در کنار تدابیر اقلیمی دیگر موجب می شود تا بتوان معماری سنتی ایران را یک معماری پایدار دانست.

معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار Keywords:

معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار authors

مرسا بیدلی

کارشناسی ارشد معماری

محمدمیلاد قجربیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
زمرشیدی، حسین، معماری ایران -اجرای ساختمان با مصالح سنتی _ ...
کاک نیلسن، هالگر، معماری همساز با اقلیم، فرزانه سفلایی، مرکز ...
کسمایی، مرتضی، پهنه بندی اقلیمی ایران، مسکن و محیط های ...
بیدلی، مرسا، فضایی در میانه (با رویکرد گودال باغچه های ...
پارسی، فرامرز، فضاهای اقلیمی در معماری ایران، معمار، شماره 112-11648، ...
زندیه، مهدی؛ پروردی نژاد، سمیرا، توسعه پایدار و مفاهیم آن ...
شاهین، افشین - تکاپو منش بقایی، شیده، شناخت الگوهای معماری ...
تجی مهلبانی، یوسف، معماری پایدار و نقد آن در حوزه ...
Carmody, John؛ Sterling , Raymond , Underground Space Design, Van ...
Reynolds, John, Courtyards, Printed in United States of America, Canada, ...
Anselm , Akubue Jideofor, Passive annut heat storage principles in ...
B. Barker, Michael , Using the Earth to Save Energy: ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار" توسط مرسا بیدلی، کارشناسی ارشد معماری؛ محمدمیلاد قجربیگی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش معماری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری پایدار، معماری سنتی ایران، عناصر بومی ، گودال باغچه ، سرداب هستند. این مقاله در تاریخ 23 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 6021 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کاهش بحرانهای تغییر اقلیم، تقلیل منابع و آلودگی محیط زیست که ناشی از سبک زندگی و نحوه فعالیتهای انسانی است، بهعنوان مهمترین چالشهای جهانی در دنیای کنونی مطرح شده اند. فعالیتهای نابهنجار معماری، شیوه های ساخت و ساز و سبک زندگی در بناهای متداول، سهم عمده ای در بروز بحرانهای مذکور داشته است. از این جهت، ابداع ایده ها و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله معماری سنتی ایران جلوه ای از معماری پایدار با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.