اثر بستر های مختلف کشت و شوری بر رشد و عملکرد کلم بروکلی (Brassica oleracea var. italica) در سیستم کشت بدون خاک
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 6، Issue: 3
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 242
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-6-3_013
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
شوری مسئله بسیار جدی برای توسعه کشاورزی، بهویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، به شمار میرود. از طرف دیگر، مزایای متعدد کشت بدون خاک در این مناطق سبب گسترش استفاده از این سیستمها شده است. در این پژوهش، به منظور بررسی اثر بسترهای مختلف کشت و تنش شوری بر ویژگیهای فیزیولوژیک و عملکرد کلم بروکلی، آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو فاکتور بستر کشت (کوکوپیت، پرلایت، ماسه، ۲۵% کوکوپیت+ ۷۵% پرلایت، ۷۵% کوکوپیت+ ۲۵% پرلایت و ۵۰% پیت+ ۵۰% پومایس) و سه سطح شوری (صفر، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلیمولار کلرید سدیم) با چهار تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بستر کشت، سطوح مختلف شوری و اثر متقابل آنها تاثیر معنی داری بر ویژگیهای مورفولوژیک، تعداد روز تا گلدهی، وزن تر و خشک برگ، غلظت عناصر غذایی و وزن سر داشت، به طوری که بیشترین مقادیر فاکتورهای ذکر شده در تیمار سطح شوری صفر و بستر کشت ۵۰% پیت+ ۵۰% پومایس بهدست آمد. این بدان معنی است که بستر کاشت بر تاثیر شوری روی گیاهان موثر میباشد. سطوح زیاد شوری باعث کاهش رشد و عملکرد کلم بروکلی شده و این کاهش رشد با کاهش میزان کلروفیل و غلظت عناصر کلسیم، پتاسیم و آهن و افزایش غلظت سدیم و کلر در بافت برگ همراه بود. بهترین ترکیب بستر کشت، چه در شرایط شور و چه در شرایط غیر شور، ۵۰% پیت+ ۵۰% پومایس بود. اگرچه کلم بروکلی در بستر پرلایت رشد مناسبی نداشت، ولی باعث زودرسی آن شد. در این آزمایش، تیمار شوری علاوه بر کاهش وزن سر، کیفیت محصول کلم بروکلی را نیز کاهش داد. با توجه به نتایج بهدست آمده، بستر ۵۰% پیت+ ۵۰% پومایس مناسب ترین بستر برای تولید کلم بروکلی بود.
Authors
حمیدرضا روستا
Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Vali-e-Asr Univ. of Rafsanjan, Iran
احمد استاجی
Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Vali-e-Asr Univ. of Rafsanjan, Iran
هادی سالاری
Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Azad Univ., Jiroft branch, Iran
محمدعلی وکیلی شهربابکی
Dept. of Hort. Sci., Faculty of Agric., Azad Univ., Jiroft branch, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :