رابطه رضایت زناشویی و حمایت اجتماعی ادراک شده با رضایت از زندگی در زنان متاهل
Publish place: Quarterly Journal of Women s Studies Sociological and Psychological، Vol: 19، Issue: 4
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 270
This Paper With 52 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSPS-19-4_004
تاریخ نمایه سازی: 2 خرداد 1401
Abstract:
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه رضایت زناشویی و حمایت ادراک شده از همسر با رضایت از زندگی در زنان متاهل با نقش تعدیل کنندگی اشتغال و وضعیت اجتماعی-اقتصادی ادراک شده بود. نوع پژوهش مقطعی، توصیفی – همبستگی با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش شامل زنان متاهل شهر ارومیه بود که از میان آن ها ۴۵۲ نفر به صورت غیرتصادفی و هدفمند برای مطالعه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه های جمعیت شناختی، رضایت از زندگی داینر (۱۹۸۵)، رضایت زناشویی کانزاس و حمایت اجتماعی ادراک شده زیمت و همکاران (۱۹۸۸) به فرم آنلاین استفاده شد. برای تحلیل داده ها از مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزار PLS smartاستفاده شد. نتایج اثر مستقیم معنادار رضایت زناشویی (β=۰.۵۸۸, t=۱۲.۷۳۴) ، حمایت اجتماعی ادراک شده همسر (β=۰.۱۷۹, t=۲.۴۴۹) و وضعیت اقتصادی- اجتماعی ادراک شده (β=۰.۱۹۹, t=۵.۱۵۸) بر رضایت از زندگی و علاوه براین، اثر معنادار نقش تعدیل گری وضعیت اجتماعی –اقتصادی ادراک شده در مسیر حمایت ادراک شده از طرف همسر به رضایت از زندگی را نشان داد .(β= ۰.۱۵۳, t=۲.۳۳۶) در کل شاخص های برازش مدل ساختاری مطلوب بودند(GOF=۰.۵۹۹). براین اساس می توان نتیجه گرفت که بهبود متغیرهای پیش گفته می تواند در افزایش رضایت از زندگی زنان متاهل نقش مهمی داشته باشد. این امر می تواند راهبردهایی را جهت آموزش در کارگاه های آموزشی توسط مشاوران خانواده در راستای ارتقای رضایت زندگی زنان متاهل ارائه دهد.
Keywords:
رضایت زناشویی , حمایت اجتماعی ادراک شده از همسر , رضایت از زندگی , اشتغال , وضعیت اقتصادی- اجتماعی ادراک-شده
Authors
فرزانه میکائیلی منیع
دانشیار گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. (نویسنده مسئول) f.michaeli.manee@gmail.com
مهدی شیرزاده
دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. mahdishirzade۳۱۳@gmail.com
شلر آب خیز
دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران. abkhizsh@gmail.com
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :