سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,266

This Paper With 5 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MAST01_252

Index date: 8 June 2012

بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی abstract

درخاکهای آهکی بدلیل pH بالا و غلظت زیاد کربنات کلسیم، برخی از عناصر غذایی نظیر فسفر، آهن و روی تثبیت شده و مقدار قابل جذب این عناصر کمتراز حد بحرانی این برای بسیاری ازگیاهان زراعی است. کودهای حیوانی و سایر بقایای آلی اثرات مثبتی بر حاصلخیزی، شرایط فیزیکی، جمعیت و فعالیت های میکروبی، خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد محصول دارند. شوری خاک از مهمترین عوامل محدود کننده رشد گیاه و تولید محصول در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. جهت انجام این آزمایش در ابتدا دو نمونه خاک از عمق 30-0 از دو منطقه عنبرآباد (خاک شور) و مرکز تحقیقات جیرفت (خاک غیر شور) در سال 1388 تهیه شد. نمونه های هواخشک شده در گلدانهای پلاستیکی به مقدار 3 کیلوگرم ریخته شدند. آزمایش در قاالب طرح بلوکهای کامل تصادفی بصورت فاکتوریل با 3 تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو نوع ماده آلی، کود گاوی و تفاله لیمو در دو سطح 0 و 4% بود. به مدت 45 روزعملیات انکوباسیون صورت گرفت. در انکوباسیون رطوبت گلدانها به روش وزنی در حد 80% ظرفیت زراعی ثابت نگهداشته شد. سپس مقدارآهن، روی و منگنز جذب شده توسط خاک اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده با برنامه کامپیوتری MSTATC مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان می دهد که اضافه کردن کمپوست (تفاله لیمو) منجر به افزایش مقادیر آهن و روی و منگنز در خاک غیر شور شده است که دلیل آن اثر کمپوست در افزایش جذب عناصر کم مصرف به دلیل آزاد شدن تدریجی عناصر غذایی موجود در آن و افزایش تحرک آنها می باشد. افزایش کود حیوانی نیز موجب افزایش عنصر در خاک شده است. کمترین غلظت مربوط به تیمار شاهد می باشد. کود گاوی در خاک شور منجر به کاهش منگنز خاک نسبت به شاهد شده است ولی تفاله لیمو غلظت منگنز را در خاک نسبت به شاهد افزایش داده است.از آنجا که در نواحی خشک و نیمه خشک ایران ، خاکها معمولاً از نظر ماده آلی فقیر بوده و دارای خصوصیات نامطلوبی می باشند، لذا افزایش سطح ماده آلی در چنین خاکهایی از اهمیت وی‍ژه ای برخوردار است

بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی Keywords:

بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی authors

سمیه شریفی

کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرضا شریفی

کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ملکوتی، م. ج. 1378. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
Elbordiny, M. M. and Camilia, Y. E-D. 2008. Effect of ...
Bhatt , M. J ., Patel , A. D., Bhatti ...
Rangaraj, T., S omasundaram, E., Mohamed Amanullah, M., Thirumurugan, V., ...
Swarup, A. 1982. Availability of iron, manganese, zinc and phosphorus ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی" توسط سمیه شریفی، کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ محمدرضا شریفی، کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تفاله لیمو، خاک شور، کودگاوی،عناصر کم مصرف هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1266 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که درخاکهای آهکی بدلیل pH بالا و غلظت زیاد کربنات کلسیم، برخی از عناصر غذایی نظیر فسفر، آهن و روی تثبیت شده و مقدار قابل جذب این عناصر کمتراز حد بحرانی این برای بسیاری ازگیاهان زراعی است. کودهای حیوانی و سایر بقایای آلی اثرات مثبتی بر حاصلخیزی، شرایط فیزیکی، جمعیت و فعالیت های میکروبی، خصوصیات شیمیایی خاک و عملکرد محصول دارند. ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی قابلیت جذب عناصر غذایی از دو نوع خاک شور و غیر شور در جنوب منطقه جیرفت تحت تأثیر کاربرد دو نوع ماده آلی با 5 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.