بررسی برخی از سازههای موثر بر بازدهی تولید مثل در گاوهای هلشتاین استان آذربایجان شرقی
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,031
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_431
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
Abstract:
به منظور ارزیابی پارامترهای تولیدمثلی و برخی از فاکتورهای موثر بر آن تعداد 5118 داده تولیدی و تولید مثلی در طی سالهای 1388-1381 مربوط به تعدادی از گاوداریهای استان آذربایجان شرقی استفاده گردید. میانگین روزهای باز، فاصلهی گوسالهزایی و طول دوره آبستنی برای همهی گاوها به ترتیب 12/62±110، 34/62±387 و 53/8±277 روز بود. شکم زایش، جفتماندگی و تولید شیر 305 روز تأثیر معنیداری روی روزهای باز و فاصله گوسالهزایی داشتند در حالی که این پارامترها تفاوت معنیداری را روی طول دورهی آبستنی نداشتند. روزهای باز، فاصله گوسالهزایی و همچنین طول دوره آبستنی تفاوت معنیداری را بین جنسیت مختلف گوسالهها نشان نداد در حالی که اثر فصل زایش بر روی همه این پارامترها معنیدار بود (01/0.(P< بیشترین روزهای باز برای زایشهای بهاری (128روز) و کمترین آن برای زایشهای زمستان (83 روز) بود که نشان دهنده تفاوت معنیداری بین فصلهای بهار و زمستان بود (01/0.(P< اثر سال زایش تنها روی طول دوره آبستنی معنیدار بود (05/0.(P< با توجه به مطالب بالا باید سعی شود که روزهای باز و فاصله گوسالهزایی را کاهش داد تا از ضررهای اقتصادی پنهان در واحدهای گاوداری جلوگیری شود.
Keywords:
Authors
ریبوار رسولی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دامپروی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبری
غلامعلی مقدم
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
صادق علیجانی
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
اکبر تقی زاده
عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :