تاثیر فاضلاب بر ضریب انتقال عناصر سنگین از خاک به گیاه و برخی خصوصیات خاک (مطالعه موردی: سیب زمینی در شرایط لایسیمتری- گلخانه ای)
Publish place: Soil and Plant Interactions، Vol: 4، Issue: 2
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 121
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-4-2_001
تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1401
Abstract:
با توجه به کمبود آب با کیفیت مناسب، مصرف پساب فاضلاب شهری برای استفاده در کشاورزی اهمیت دارد. در این تحقیق، از فاضلاب خام و تصفیه شده تصفیه خانه شهر سرکان برای تعیین ضریب انتقال عناصر آهن، نیکل و منگنز از خاک به گیاه و برخی خصوصیات خاک در کشت سیب زمینی و شرایط لایسیمتری استفاده شده است. تیمارهای آبیاری شامل فاضلاب خام، فاضلاب تصفیه شده، آب معمولی، ترکیب ۵۰% فاضلاب خام و آب معمولی، و ترکیب ۵۰% فاضلاب تصفیه-شده و آب معمولی بودند. نتایج نشان داد که اثر کیفیت آب بر قابلیت هدایت الکتریکی و پ-هاش خاک معنی دار (۰۱/۰P <) و اثر عمق خاک بر قابلیت هدایت الکتریکی غیرمعنی دار و بر پ-هاش خاک معنی دار (۰۱/۰P <) شد. هم چنین، اثر متقابل بر این دو پارامتر غیرمعنی دار بود. با افزایش عمق خاک، قابلیت هدایت الکتریکی افزایش و پ-هاش خاک کاهش یافت. بیشترین قابلیت هدایت الکتریکی و پ-هاش را به ترتیب فاضلاب خام و آب معمولی داشتند. مقدار بالای قابلیت هدایت الکتریکی در فاضلاب خام و زیاد بودن پ-هاش در آب معمولی، از دلایل زیادتر بودن پارامترهای فوق در خاک می باشد. اثر تیمارها بر ضریب انتقال عناصر منگنز و آهن به اندام هوایی معنی دار و در غده های سیب زمینی تنها در مورد منگنز معنی دار بود. بیشترین ضریب انتقال از خاک به اندام هوایی و غده ها به ترتیب مربوط به نیکل، آهن و منگنز بود. همچنین ضریب انتقال عناصر سنگین به اندام هوایی بیشتر از غده ها می باشد.
Keywords:
Authors