تاثیر فواصل پاشش محلول غذایی و کیفیت نور در محیط ریشه بر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم (Anthurium andreanum L.) در سیستم اروپونیک

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 83

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STGC-3-4_008

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

به منظور تعیین مناسب ترین فاصله پاشش محلول غذایی و بررسی تاثیر کیفیت نور در محیط ریشه بر گیاه آنتوریوم در سیستم اروپونیک، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده و در قالب طرح پایه کاملا تصادفی در گلخانه ای واقع در شهر کرج انجام شد. در این تحقیق، زمان بین دو پاشش به عنوان عامل اصلی در دو سطح (۲ دقیقه پاشش و ۳۰ دقیقه بدون پاشش، و ۲ دقیقه پاشش و ۴۵ دقیقه بدون پاشش) و رنگ ظروف کشت به عنوان عامل فرعی در سه سطح (مشکی، آبی و قرمز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که فاصله زمانی ۲ دقیقه پاشش و ۴۵ دقیقه عدم پاشش محلول غذایی با افزایش تعداد برگ و وزن تر شاخساره بهتر از فاصله زمانی ۲ دقیقه پاشش و۳۰ دقیقه عدم پاشش بود. مطالعه تیمار کیفیت نور در محیط ریشه نشان داد که رنگ مشکی ظروف کاشت، با افزایش سطح برگ کل گیاه و وزن تر و خشک شاخساره، بهترین تیمار رنگ بود. رنگ آبی محیط ریشه بیشترین تاثیر را بر طول نهایی ریشه داشت؛ اما بر وزن تر و خشک ریشه بی تاثیر بود، که احتمالا به دلیل افزایش تعداد ریشه در سایر تیمارهای رنگ است. به طورکلی، تیمار ۲ دقیقه پاشش، ۴۵ دقیقه عدم پاشش محلول غذایی و رنگ مشکی محیط ریشه، برای اکثر خصوصیات رشدی گیاه آنتوریوم مورد مطالعه بهترین تیمار اعمال شده بود.