وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز در مقایسه با استاندارد های کتابخانه های عمومی و بررسی میزان رضایت مراجعان از فضای کتابخانه

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-17-3_008

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز و مقایسه آن با استاندارد های کتابخانه های عمومی و تعیین میزان رضایت مراجعان از وضعیت ساختمان و خدمات کتابخانه است. روش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی- توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش عبارت از کتابخانه مرکزی تبریز و مراجعه کنندگانی است که به­صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده­ها شامل سیاهه وارسی و پرسشنامه است. برای تجزیه و تحلیل یافته ها از نرم افزار اکسل ماکروسافت استفاده شده است و نیز برای توصیف یافته­ها از آمار توصیفی استفاده شده است. یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد که ۹۲.۵۳ درصد مراجعه کنندگان دسترسی راحت به محل کتابخانه داشته و ۶۹.۶۹ درصد آن ها معتقدند بخش های پرمراجعه به هنگام ورود مشخص است. ۸۷.۰۹ درصد مراجعان نیز اعتقاد دارند که سطوح شیب دار برای استفاده معلولین به شکل مناسبی تعبیه شده است. ۶۸.۵۷ درصد مراجعان دسترسی راحت به فهرست رایانه­ای دارند که از این تعداد ۷۴.۲۴ درصد به راحتی از آن استفاده می­کنند. همچنین ۷۵.۴۷ درصد آن ها دسترسی راحت به بخش مرجع دارند و از تسهیلات موجود در آن ابراز رضایت می­کنند. ۶۰.۶۵ درصد استفاده کنندگان روشنایی بخش ها و ۸۱ درصد رطوبت قسمت های مختلف کتابخانه را مناسب می­دانند. با این وجود ۶۲.۲۹ درصد مراجعه کنندگان تسهیلات بهداشتی کتابخانه را ناکافی اعلام کرده­اند. به­طور کلی، با توجه به یافته­های پژوهش می­توان اظهار داشت که وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز تا حد زیادی با استاندارد های ایفلا در مورد کتابخانه های عمومی مطابقت دارد. اصالت/ارزش: با توجه به اینکه ارتقاء کیفیت خدمات در کتابخانه­های عمومی و استانداردسازی آن ها همواره نیازمند شناسایی و تحلیل نیازمندی­ها و خواسته­های کاربران است، پژوهش حاضر نیز از این منظر به شناسایی و تحلیل توقعات کاربران پرداخته است تا گامی در راستای ارتقاء خدمات این کتابخانه و متقابلا ارتقاء سطح رضایت مندی کاربران بردارد.     

Keywords:

Library building and facilities , Tabriz central library , Building standard for public libraries , ساختمان و تجهیزات کتابخانه , کتابخانه مرکزی تبریز , استاندارد ساختمان کتابخانه های عمومی.

Authors

میترا حیدر تامینی

Islamic Azad University, North-Tehran Branch

حامد علی پور حافظی

Islamic Azad University, Hamedan Branch

زهرا عبداللهی

Islamic Azad University, Hamedan Branch

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • De- Steuben, Marcia (۱۹۸۱). The physically handicapped and the public ...
  • بنی اقبال، ناهید (۱۳۷۷). بررسی وضعیت موجود کتابخانه های وابسته ...
  • بهفروزی، مینو (۱۳۷۰). بررسی وضع موجود کتابخانه های عمومی شهر ...
  • پرتو، بابک (۱۳۸۶). ساختمان و تجهیزات کتابخانه. تهران: چاپار ...
  • تعاونی، شیرین (۱۳۵۴). استاندارد های ایفلا برای کتابخانه های عمومی. ...
  • حکیمی، رضا (۱۳۷۸). مقایسه وضعیت موجود کتابخانه های دانشگاه زاهدان ...
  • سایبانی، عباس (۱۳۷۶). بررسی امکانات و تجهیزات کتابخانه های شهر ...
  • عازم، پرویز ( ۱۳۷۶). ساختمان و تجهیزات کتابخانه. تهران: دبیرخانه ...
  • فتاحی، رحمت الله (۱۳۶۸). رهنمودهایی برای کتابخانه های عمومی: تهیه ...
  • نشاط، نرگس (۱۳۸۱). استاندارد و استانداردسازی در کتابداری و اطلاع ...
  • نمایش کامل مراجع