تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات
Publish place: Caspian Journal of Scientometrics، Vol: 3، Issue: 2
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 247
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_CJS-3-2_004
Index date: 13 June 2022
تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات abstract
سابقه و هدف: مجلات علمی، یکی از راه های معتبر برقراری ارتباط میان نویسندگان و متخصصان موضوعی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت استنادهای مقاله های دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات بود.
مواد و روش ها: در این پژوهش به صورت پیمایشی و با استفاده از روش تحلیل استنادی به بررسی وضعیت استناد در مقالات منتشر شده در دو فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات طی سال های ۱۳۹۴- ۱۳۸۸(شماره ۱۵-۱) پرداخته است و برای تجزیه و تحلیل داده ها ازآمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و نرم افزار اکسل استفاده شد .
یافته ها: از ۱۹۶۳ استناد در ۱۱۰ مقاله منتشر شده در دوفصلنامه علم اطلاعات و دانش شناسی، بیش ترین استنادات به نشریات (۷۷/۵۲٪)، نوع منابع به منابع انگلیسی (۳۰/۵۴٪)، میانگین استناد برای هر مقاله ۸۴/۱۷ استناد و میزان خود استنادی مولفان (۰۹/۵٪) بوده است. از ۲۴۱ نویسنده در ۱۱۰ مقاله، بیش ترین نویسندگان (۵۰/۳۰٪) مرد، بیش ترین رتبه علمی نویسندگان مقالات، دانشجویان و محققان و بیش ترین شیوه تالیف مقالات به صورت گروهی (۰۹/ ۷۹٪) بوده است. پراستنادترین نویسنده فارسی و لاتین، فریده عصاره و گارفیلد، پراستنادترین نشریه فارسی و لاتین، کتابداری و اطلاع رسانی و Scientometric و پراستنادترین کتاب فارسی و لاتین از کتاب سنجی تا وب سنجی و Introduction to Informetrics می باشد. میانگین نیم عمر منابع فارسی ۹ سال و ۶ ماه و منابع لاتین ۱۱ سال و ۲ ماه است.
نتیجه گیری: هر چند مقالات منتشر شده در دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات از نظر الگوی نویسندگی از وضعیت مطلوبی برخوردارند، ولی با توجه به استفاده محدود از منابع روزآمد و بالا بودن نیم عمر منابع به نظر می رسد که سازمان مادر نیاز به اتخاذ معیارهایی جهت بهبود الگوی رفتار اطلاع یابی مولفان دارد و این امر می تواند به انجام پژوهش های گسترده تری در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی کمک کند.
تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات Keywords:
Citation analysis , Journal of Studies in Library and Information Science , Scientific collaboration , Half-life , تحلیل استنادی , مطالعات کتابداری و علم اطلاعات , استناد , مشارکت علمی , نیم عمر
تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات authors
سعید ملک محمدی
Publication supervisor of Institute for Higher Education ACECR, Khouzestan, Ahvaz, Iran.
محسن حاجی زین العابدینی
Information Science & Knowledge Department, Education and Psychology School, Shahid Beheshti University, Velenjak, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :