سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات

Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 247

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_CJS-3-2_004

Index date: 13 June 2022

تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات abstract

سابقه و هدف: مجلات علمی، یکی از راه های معتبر برقراری ارتباط میان نویسندگان و متخصصان موضوعی می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت استنادهای مقاله های دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات بود. مواد و روش ها: در این پژوهش به صورت پیمایشی و با استفاده از روش تحلیل استنادی به بررسی وضعیت استناد در مقالات منتشر شده در دو فصلنامه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات طی سال های ۱۳۹۴- ۱۳۸۸(شماره ۱۵-۱) پرداخته است و برای تجزیه و تحلیل داده ها ازآمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و  نرم افزار اکسل استفاده شد . یافته ها: از ۱۹۶۳ استناد در ۱۱۰ مقاله منتشر شده در دوفصلنامه علم اطلاعات و دانش شناسی، بیش ترین استنادات به نشریات (۷۷/۵۲٪)، نوع منابع به منابع انگلیسی (۳۰/۵۴٪)، میانگین استناد برای هر مقاله ۸۴/۱۷ استناد و میزان خود استنادی مولفان (۰۹/۵٪) بوده است. از ۲۴۱ نویسنده در ۱۱۰ مقاله، بیش ترین نویسندگان (۵۰/۳۰٪) مرد، بیش ترین رتبه علمی نویسندگان مقالات، دانشجویان و محققان و بیش ترین شیوه تالیف مقالات به صورت گروهی (۰۹/ ۷۹٪) بوده است. پراستنادترین نویسنده فارسی و لاتین، فریده عصاره و گارفیلد، پراستنادترین نشریه فارسی و لاتین، کتابداری و اطلاع رسانی و Scientometric و پراستنادترین کتاب فارسی و لاتین از کتاب سنجی تا وب سنجی و Introduction to Informetrics می باشد. میانگین نیم عمر منابع فارسی  ۹ سال و ۶ ماه و منابع لاتین ۱۱ سال و ۲ ماه است.  نتیجه گیری: هر چند مقالات منتشر شده در دوفصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات از نظر الگوی نویسندگی از وضعیت مطلوبی برخوردارند، ولی با توجه به استفاده محدود از منابع روزآمد و بالا بودن نیم عمر منابع به نظر می رسد که سازمان مادر نیاز به اتخاذ معیارهایی جهت بهبود الگوی رفتار اطلاع یابی مولفان دارد و این امر می تواند به انجام پژوهش های گسترده تری در حوزه علم اطلاعات و دانش شناسی کمک کند.

تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات Keywords:

Citation analysis , Journal of Studies in Library and Information Science , Scientific collaboration , Half-life , تحلیل استنادی , مطالعات کتابداری و علم اطلاعات , استناد , مشارکت علمی , نیم عمر

تحلیل استنادی مقالات دو فصلنامه علمی-پژوهشی مطالعات کتابداری و علم اطلاعات authors

سعید ملک محمدی

Publication supervisor of Institute for Higher Education ACECR, Khouzestan, Ahvaz, Iran.

محسن حاجی زین العابدینی

Information Science & Knowledge Department, Education and Psychology School, Shahid Beheshti University, Velenjak, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Soltani Sh. An introduction to Iranian library journals. Book Quarterly ...
Osareh F. Study the status of Persian cited in medical ...
Mohammadi M, Mottaghi Dadgar A. A citation analysis of articles ...
Buttlar L. Information Sources in Library and Information Science Doctoral ...
Tiew WS, Kaur K. Citation Analysis of Journal of Natural ...
Dyani MH. Fundamental discussions in library and information science of ...
Horri A. The important of thesis information. In: A Review ...
Torabian R. Studying the relation between self-citation and impact factor ...
نمایش کامل مراجع