سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر شوک های سیاست پولی بر احتمال بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت تحلیل بقاء در داده های تابلویی)

Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 188

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JAES-11-39_005

Index date: 19 June 2022

تاثیر شوک های سیاست پولی بر احتمال بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت تحلیل بقاء در داده های تابلویی) abstract

بررسی ارتباط بین سیاست های پولی و بقا و ماندگاری نظام های ارزی یکی از موضوعات مهم و اساسی در ادبیات اقتصاد بین الملل بوده و به لحاظ نظری و تجربی همواره مورد توجه اقتصاددانان واقع شده است. از اینرو هدف اصلی این مطالعه برآورد شوک های سیاست پولی و تاثیر آن به همراه سایر متغیرهای تاثیرگذار بر بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با نظام های پولی لنگر ارزی طی سال های ۲۰۲۰-۱۹۹۹ می باشد. برای نیل به این هدف ابتدا به روش پسماند، شوک های سیاست پولی برآورد و در ادامه به روش چرخشی مارکوف محیط های تورمی آرام و شدید تخمین زده شد. در نهایت به روش شبه پارامتریک با توزیع ویبول بقا و ماندگاری نظام-های ارزی مورد تخمین قرار گرفت. نتایج نشان داد که شوک های مثبت و منفی به ترتیب تاثیر منفی و مثبت و معنی دار بر ماندگاری یا بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی داشته و متغیرهای تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی، درجه بازبودن اقتصاد و هزینه نهایی تولید به ترتیب تاثیرهای مثبت، مثبت و منفی بر بقای نظام های ارزی در گروه کشورهای مورد بررسی داشته اند. متغیر محیط های تورمی تاثیر منفی و معنی دار بر بقا و ماندگاری نظام های ارزی داشته است.

تاثیر شوک های سیاست پولی بر احتمال بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت تحلیل بقاء در داده های تابلویی) Keywords:

احتمال بقای نظام های ارزی , شوک های سیاست پولی , رهیافت بقا , محیط های تورمی , کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی

تاثیر شوک های سیاست پولی بر احتمال بقای نظام های ارزی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (رهیافت تحلیل بقاء در داده های تابلویی) authors

ندا قدرت آبادی

دانشجوی دکتری گروه علوم اقتصادی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علیرضا دقیقی اصلی

استادیارگروه علوم اقتصادی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول)

مجید افشاری راد

دانشیار گروه اقتصاد، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

مرجان دامن کشیده

استادیارگروه علوم اقتصادی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران