سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان)

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 765

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_122

Index date: 11 June 2012

تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان) abstract

تخمین دقیق تبخیر و تعرق به عنوان مهمترین بخش سیکل هدرولوژی برای مناطق خشک ایران از قبیل شهر کرمان که منابع آبی محدود می باشد، نقش مهمی را در برنامه ریزی و مدیریت مسایل آبی ایفا می کند. در این تحقیق دقت و توانایی مدل ANFIS در تخمین تبخیر و تعرق بررسی شده است. در بخش اول این تحقیق با استفاده از متغیرهای هواشناسی روزانه (درجه حرارت، رطوبت نسبی، سرعت باد و تابش خورشیدی) مربوط به ایستگاه سینوپتیک شهر کرمان که از شهرهای خشک ایران محسوب می شود برای 3 سال آماری(2003-2000)، تبخیر و تعرق به روش پنمن مانتیث محاسبه شده و از نتایج حاصله در کالیبره کردن مدل ANFIS استفاده شده است. نتایج حاکی از موفقیت تکنیک ANFIS در مدلسازی تبخیر و تعرق می باشد. بخش دوم این تحقیق با استفاده از ورودی های مختلف، دقت مدل مذکور با مدل های تجربی از قبیل هاگریوز سامانی، ایرماک، پریستلی- تیلور، مک کینک و لینارک مقایسه شده است و مقایسه با استفاده از مرجع قرار دادن مدل پنمن مانتیث و بر اساس تکنیکهای آماری از جمله میانگین خطای مطلق، میانگین مربعات خطا، واریانس خطا و ضرایب روابط رگرسیون گیری بین مقادیر واقعی و پیش بینی شده تبخیر و تعرق انجام شده است. نتایج مقایسه نشانگر آن بود که مدل ANFIS با چهار ورودی(درجه حرارت و تابش خورشیدی) و پس از آن مدل هارگریوز سامانی دارای بیشترین دقت و بالاترین کارایی در بین مدلهای مقایسه شده می باشند.

تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان) Keywords:

تخمین تبخیر و تعرق , مدل ANFIS , روشهای تجربی , کرمان

تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان) authors

فاطمه کریم الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، هیدروانفورماتیک، دانشگاه پوترا مالزی

نجمه خلیلی

دانشجوی دکتری، زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد

Lee Theang SHui

استاد دانشکده مهندسی، دانشگاه پوترا مالزی

محمد رضا عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد، کنترل، دانشگاه پوترا مالزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. Allen, R G., Pereira, L. S., Raes, D., and ...
. Kumar, M., Raghuwanshi, N. S., Singh, R, Wallender, W. ...
. Trajkovic, S., Todorovic, B., and Stankovic, M. (2003). "Forecasting ...
. Kisi O, Ozturk O (2007) Adaptive neurofuzzy computing technique ...
. Jang, J.-S. R. (1993). "ANFIS: Adaptive -network-b ased fuzzy ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان)" توسط فاطمه کریم الدینی، دانشجوی کارشناسی ارشد، هیدروانفورماتیک، دانشگاه پوترا مالزی؛ نجمه خلیلی، دانشجوی دکتری، زهکشی، دانشگاه فردوسی مشهد؛ Lee Theang SHui، استاد دانشکده مهندسی، دانشگاه پوترا مالزی؛ محمد رضا عبدالهی، دانشجوی کارشناسی ارشد، کنترل، دانشگاه پوترا مالزی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله تخمین تبخیر و تعرق، مدل ANFIS، روشهای تجربی، کرمان هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 765 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تخمین دقیق تبخیر و تعرق به عنوان مهمترین بخش سیکل هدرولوژی برای مناطق خشک ایران از قبیل شهر کرمان که منابع آبی محدود می باشد، نقش مهمی را در برنامه ریزی و مدیریت مسایل آبی ایفا می کند. در این تحقیق دقت و توانایی مدل ANFIS در تخمین تبخیر و تعرق بررسی شده است. در بخش اول این تحقیق با ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تخمین تبخیر و تعرق مرجع با استفاده از مدل ANFIS و مقایسه با روش های متداول تجربی(مطالعه موردی: شهر کرمان) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.