سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,187

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_129

Index date: 11 June 2012

اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو abstract

به منظور بررسی مقاومت لاین ها و ارقام جو نسبت به کمبود آب در مراحل انتهایی رشد و تعیین کارایی مصرف آب ارقام مختلف جو، آزمایشی در قالب طرح کرتهای خرد شده نواری(Strip-Plot) با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی طی دو سال زراعی به اجرا درآمد. فاکتور افقی سه سطح آبیاری شامل: A1- آبیاری کامل، A2- قطع آخرین نوبت آبیاری و A3- قطع دو نوبت آخر آبیاری و فاکتور عمودی شش رقم تجارتی با لاین امید بخش جو شامل جو ماکویی، والفجر، MB-73-6, CB-74-10 و ریحان بود. عمق آب آبیاری در هر نوبت آبیاری بر اساس کمبود رطوبت خاک و مدت زمان آبیاری با استفاده از معادله نفوذ کوستیاکف محاسبه شد. نتایج نشان داد که اثر آبیاری بر عملکرد کل ماده خشک معنی دار بوده ولی سایر صفات را تحت تاثیر قرار نداده است. کارایی مصرف آب ارقام جو در سال اول برای 3 تیمار آبیاری A1، A2 و A3 به ترتیب 21/18، 1/1 و 4/32 کیلوگرم بر متر مکعب و در سال دوم به ترتیب 1/28، 1/44 و 3/03 کیلوگرم بر متر مکعب بود. همچنین نتایج نشان داد که قطع یک نوبت آبیاری در انتهای فصل رشد در سال پر باران و یا خشک اثر معنی داری بر کارائی مصرف آب ندارد. همینطور کارائی مصرف آب ارقام 3، 4، 5 و 6 بطور نسبی بالاتر بود، اما تنها لاین CB-74-2 در هر دو سال زراعی از عملکرد نسبی دانه بیشتر و کارائی مصرف آب بالاتر در دو تیمار آبیاری A1، A2 بود. لذا توصیه می شود کشاورزان برای کشت، لاین CB-74-2 را بیشتر مورد توجه قرار دهند و یک نوبت آب آخر فصل رشد را قطع نموده و از آن برای افزایش سطح کاشت محصولات بهاره نظیر چغندر قند، سیب زمینی، ذرت و ... استفاده نمایند.

اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو Keywords:

آبیاری , لاین ها و ارقام جو , عملکرد و کارایی مصرف آب

اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو authors

سید حسین صدر قاین

مربی پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

محمد مهدی نخجوانی مقدم

مربی پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

قاسم زارعی

استادیار پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
موسویون، م. و ب. اهدایی _ 1365. مطالعه اثرات متقابل ...
سرمدنیا، غ.1372. اهمیت تنش های محیطی در زراعت. اولین کنگره ...
هاشمی، ح. و س.ح. صدرقاین. 1380. گزارش نهائی"بررسی مقاومت ارقام ...
نیکخواه و همکاران، 1383. نتایج تحقیقات به نژادی جو، بخش ...
Svihra, g. Brestic, M. and Olsovska K.1996.the effect of water ...
Innes, P. and S.A. Quarrie, 1987 Water relations. In F.G.H. ...
Ehdaie, B. 1995. Variation in water-use efficiency and its components ...
Fardad, H., and M. Pessarakli. 1995. Biomasss production and water ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو" توسط سید حسین صدر قاین، مربی پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی؛ محمد مهدی نخجوانی مقدم، مربی پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی؛ قاسم زارعی، استادیار پژوهش بخش آبیاری موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبیاری، لاین ها و ارقام جو، عملکرد و کارایی مصرف آب هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1187 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که به منظور بررسی مقاومت لاین ها و ارقام جو نسبت به کمبود آب در مراحل انتهایی رشد و تعیین کارایی مصرف آب ارقام مختلف جو، آزمایشی در قالب طرح کرتهای خرد شده نواری(Strip-Plot) با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی طی دو سال زراعی به اجرا درآمد. فاکتور افقی سه سطح آبیاری شامل: A1- آبیاری کامل، A2- قطع آخرین نوبت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اثر قطع آبیاری بر عملکرد دانه و کارائی مصرف آب ارقام مختلف جو با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.